Haberler

Şehit Evladının Adını Taşıyan Büstü Gözyaşlarıyla Sildi

Güncelleme:

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen 3 askerden biri olan Jandarma Er Abdülkerim Erdoğan anısına şehidin ismini taşıyan park açıldı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2011 yılının Ağustos ayında şehit düşen 3 askerden biri olan İnegöl'ün Gedikpınar Köyü'nde ikamet eden Jandarma Er Abdülkerim Erdoğan anısına şehidin ismini taşıyan park açıldı. Törende, oğlunun isminin yazılı olduğu büste sarılarak ağlayan şehit annesinin gözyaşları duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

2011 yılının Ağustos ayında Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin askeri konvoyun geçişi sırasında yola döşedikleri mayını patlatmaları sonucunda 3 asker şehit olmuştu. Şehitlerden biri olan İnegöl Gedikpınar Köyü'nde ikamet eden Jandarma Er Abdülkerim Erdoğan'ın adı, Alanyurt Pazar yeri karşısında İnegöl Belediyesi ve Esen Kooperatifi tarafından yaptırılan parkta yaşatılacak.

ŞEHİT ANNESİ BÜSTE SARILIP AĞLADI

Şehit asker anısına yapılan park, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde parkta bulunan bayrağı şehit Abdulkerim Erdoğan'ın kardeşi Yakup Erdoğan göndere çekti. Parkın açılış töreni sırasında oğlunun isminin yazılı olduğu büste sarılıp gözyaşı döken anne Yadigar Erdoğan, büstün üzerindeki tozu da elleriyle sildi. Şehit Erdoğan'ın babası Gıyasettin Erdoğan, kardeşi Yakup Erdoğan ve diğer yakınları da gözyaşlarına hakim olamadılar. Ailenin gözyaşları, açılışa katılanlara da duygu dolu anlar yaşattı.

Şehit Er Abdulkerim Erdoğan Parkı açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 28 Ağustos 2011 tarihinde Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerce yola döşenen mayının patlatılması sonucu 3 askerimizin şehit düştüğünü belirterek; "Bu şehitler arasında yer alan Jandarma Er Abdülkerim Erdoğan'ın acı haberi, İnegöl'ümüze ve aile ocağına bir kor gibi düştü. Ben tekrar ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Dini inancımıza göre 'Şehitler' ölümsüzdür. Bugün burada toplanmamızın sebebi ise; şehidimizin adını yaşatmak üzere hizmete aldığımız parkın açılışını gerçekleştirmek. Bildiğiniz üzere geçtiğimiz yıl, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada da şehit olan İnegöllü Jandarma Komanda Er Aykut Delimehmetoğlu adına, yaptırdığımız Şehit Parkını hizmete açmıştık. Bugün de büyük bölümü Esenkent Kooperatifi tarafından yaptırılan ve bizimde park alanının tahsisi, şehidimizin isminin yazıldığı granit kaplama anıt, çocuk oyun alanı ve yeşil alan düzenlemesiyle destek verdiğimiz Şehit Er Abdülkerim Erdoğan parkımızın açılışını gerçekleştirmek üzere bir arada bulunuyoruz" dedi.

İNŞALLAH BİR DAHA ŞEHİT PARKI YAPMAK ZORUNDA KALMAYIZ

Park hakkında bilgiler de veren Başkan Aktaş, "Şehit evladımızı trilyonlar versek geri getiremeyiz. İnşallah, bir daha belediyemiz şehit parkı yapmak zorunda kalmaz. Parkımız toplamda 120 bin Lira'ya mal olmuştur. Şehit Abdulkerim Erdoğan anısına yapılan bu parkımız, İnegöl Belediyemiz ve Esenkent Kooperatif Birliği tarafından şehidimizin ailesine ve İnegöl halkına armağan edilmiştir" diye konuştu.

İnegöl Kaymakamı Aziz İnci ise, yaşadığımız toprakların şehit kanlarıyla alındığını dile getirerek; "Bu topraklar, kutsal topraklar. Bu topraklar, Osmanlı'nın kan dökerek, şehit vererek fethettiği topraklar. Bu toprakları vatan yapanlar manevi fatihler Şeyh Edebaliler, Ertuğrulgaziler, Osmangaziler ve onlardan sonra gelenler. Bu toprakları vatan yapmak için yüz binlerce şehit verdik. Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra da terör, şehitlerimizle kazandığımız bu toprakları elimizden almak için uğraşıyor. Biz de bu toprakları vatan olarak korumak ve gelecek nesillere bağımsız bir ülke olarak devretmek için varımızı yoğumuzu ortaya koyuyoruz. Baykocalar, Samsaçavuşlar nasıl bu topraklar için şehit düşmüşlerse; evlatlarımız Aykut Delimehmetoğlu, Abdulkerim Erdoğan... Bugün Abdulkerim Erdoğan adına yapılan bu parkın açılışını yapıyoruz. Kuran-ı Kerim'de geçen 'Onlar ölü değildirler' ifadesi, böyle hayata geçiyor. Sadece onlara rahmet okuyarak değil, onların isimlerini yaşatarak da ölümsüzleştiriyoruz. Anadolu insanı son derece metanetlidir. Bu ülkeyi de ayakta tutan, bu inançtır, azimdir, kararlılıktır, sabırdır, fedakarlıktır" ifadelerinde bulundu.

Konuşmaların ardından Kaymakam İnci ve Başkan Aktaş, şehit askerimizin babası Gıyaseddin Erdoğan'a bayrak takdim etti. Son olarak parkın girişinde bulunan büstün önünde açılış töreni gerçekleştirildi. Büstün üzerindeki bayrağın çekilmesinin ardından oğlunun isminin yazılı olduğu büste sarılıp ağlayan, tozlu büstü gözyaşlarıyla nemlendirdiği elleriyle silen şehit annesi Yadigar Erdoğan'ın gözyaşları, açılışa katılanlara da duygu dolu anlar yaşattı. - Bursa / İnegöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alinur Aktaş Şemdinli Hakkari İnegöl Politika Güncel Haberler

title