Haberler

Şehit Kaymakam Safitürk'ün Babası Açıkladı: Oğlum Şehit Olacağını Biliyordu

Güncelleme:

10 Kasım 2016'da makamında uğradığı bombalı saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'e bir kadının, ağlayarak şehit edileceği haberini verdiği ortaya çıktı. Şehit kaymakamın babası, oğlunun "alnıma bu yazıyı ben yazmadım' diyerek duruşunu bozmadığını söyledi.

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün babası Asım Safitürk, Gaziantep'te Anneler Ortaokulu öğrencileri tarafından oğlunun hayatının anlatıldığı tiyatro oyununu izledi. Programda duygusal anlar yaşayan baba Safitürk, oğlunun şehit edilmeden önce haberi aldığını söyledi.

"AĞLAYARAK KAYMAKAMLIĞA GELEN BİR KADIN, OĞLUMA 'SENİ ÖLDÜRECEKLER' DEDİ"

"Korktuğumuz başımıza geldi" diyen şehit babası, "Şehadetinden önce oğlumun yanına belediyeden bir kadın geliyor. Abisi yanındaydı. Kadın ağlayarak 'İlk öldürülecek adam sensin, bütün planlar yapılmış, hileler hazırlanmış, ne olursun istifa et' diyor ve kadın gidiyor. Abisi, 'kardeşim, bu kadın ne diyor duymadın mı' diye soruyor. Muhammet Fatih de "abi, alnıma bu yazıyı ben yazmadım' diyerek duruşunu bozmuyor" İfadelerini kullandı.

"HAİNLER DEVLETİN MAKAMINI BOŞ GÖRMESİN DİYE OĞLUM EVE GELMEDİ"

Oğlunun şehit olmadan 3 gün önce Ankara'da toplantıya katıldığını hatırlatan baba Safitürk, oğlunu Kocaeli'ye izne gelmesi için ikna etmeye çalıştıklarını ancak kahraman kaymakamın, "baba 10 Kasım törenleri var. Hainler devletin makamını boş görerek konmasın' diyerek gelmediğini söyledi.

"OĞLUM 80 MİLYONUN GÖNLÜNE TAHT KURARAK ŞEHİT OLDU, TESELLİMİZ BU"

Şehit kaymakamın babası, "Şehitlik peygamberlikten sonra en yüksek mertebedir. Benim oğlumun günü dolmuştu. Şehit olacaktı. Ama 80 milyonun gönlüne taht kurarak şehit oldu. Bizim en büyük tesellimiz budur" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muhammet Fatih SAFİTÜRK Gaziantep Derik Güncel Haberler

title