Haberler

Şehit Cenazesinde Org.büyükanıt'a Alkış, Hükümete Protesto

Şehit Cenazesinde Gözyaşı Sel Oldu. Orgeneral Büyükanıt'ın Alkışlarla Karşılandığı Törende Hükümet Üyeleri Protesto Edildi. Çok Sayıda Vatandaşın Katıldığı Cenaze Töreni Mitinge Döndü. Törene Katılanlar Teröre Lanet Okudu.

Siirt Şirvan'da yola döşenen mayının patlaması sonuçu şehit olan Jandarma Komanda Er Kadir Yalçın'ın cenazesi Ankara'da toprağa verildi. Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine şehit er Yalçın'ın ailesi, nişanlısı, Ankara Garnizonunda görev yapan askeri birlikler ve çok sayıda sivil vatandaş katıldı. Göz yaşlarının ve teröre karşı topyekün serzenişlerin hakim olduğu cenaze törenine katılan hükümet yetkilileri yuhalanırken, askeri yetkililer alkışlandı.

Şehit Jandarma Komando Er Yalçın için Ankara'da Kocatepe Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Adullah Gül, Devlet Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, DSP lideri Zeki Sezer, ATO Başkanı Sinan Aygun, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla törene gelen bir grubun "bozkurt" işareti yaparak terörist saldırıları kınadığı ve "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar attığı gözlendi. Tören alanına gelen şehit er Yalçın'ın nişanlısı sinir krizleri geçirirken, dedesi Hasan Yalçın PKK'ya lanet okuyarak, "Şehitlerin kanı yerde kalmasın" dedi. Şehit Er Yalçın'ın ailesi ağıtlar yakarak çocuklarını son yolculuğuna uğurlarken tören alanına gelen Orgeneral Büyükanıt, alkışlarla karşılandı.

Hükümetin üç bakanla temsil edildiği cenaze töreninde, hükümet yetkililerinin tören alanına gelmesinin ardından vatandaşlar, "Can verip yatıyor, yan gelip yatmıyor", "Yatan kelle değil, Türk evladı", "Kelleri sayın" ve "Kahrolsun PKK" sloganları attı. Türk bayraklarını taşıyan gençlerin oluşturduğu grup da "Kahrolsun PKK" sloganı attı.

Şehit Er Yalçın'ın dedesi Hasan Yalçın, kendisine başsağılığı dileyen Orgeneral Büyükanıt'a ,"Torunumun kanı yerde kalmasın. Vatan bölünmez" dedi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de şehit erin yakınlarına başsağılığı dileğinde bulundu. Tekbir getirerek cenaze namazına başlayan kalabalık daha sonra dua etti. Kılınan cenaze namazının ardından top arabasına konan şehit cenazesinin ardından Orgeneral Büyükanıt'ın gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Kalabalık arasından bir kişinin, "Yaşar paşa ne duruyorsun onların yanında", "Yaşar paşa, sen çok yaşa" diye slogan atmasının ardından Orgeneral Büyükanıt halkı selamlayarak tören alanını gözyaşları arasında terk etti.

21 yaşında hayata gözlerini yuman şehit er Yalçın'ın cenazesi Cebeci Şehitliğinde toprağa verildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title