Haberler

Şehit Binbaşı Doğan'ı 20 Bin Hemşehrisi Uğurladı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 12 Türk askerden biri olan Topçu Personel Binbaşı Serkan Doğan, memleketi Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan 12 Türk askerden biri olan Topçu Personel Binbaşı Serkan Doğan, memleketi Tekirdağ'ın Muratlı İlçesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi. Şehidi son yolculuğuna yaklaşık 20 bin kişi uğurladı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki helikopter kazasında şehit olan 12 asker için Mamak'taki 4'üncü Kolordu Komutanlığı'ndaki törenin ardından Binbaşı Serkan Doğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait uçakla Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'ndeki Havaalanı'na getirildi. Buradan karayolu ile memleketi Muratlı İlçesi'ne getirilen evli ve bir kız çocuk babası Binbaşı Serkan Doğan için Muradiye Mahallesi'ndeki Muradiye Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Törene Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, emekli Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 5'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Nazım Altıntaş, 2'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Raif Akbaş, şehidin annesi Sevinç, eşi Emel, kızı Umay, kardeşi Ceyhun Doğan, yakınları, çok sayıda asker ile 20 bin vatandaş katıldı.

Törende ağlayan ve güçlükle ayakta durmaya çalışan şehidin ailesine, askeri personel yardımcı olmaya çalıştı. İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından şehit Binbaşı Doğan'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, cenaze aracına konuldu. Şehidin eşi, kızı ve kardeşi birbirlerinin elini tutarak yaklaşık 1 kilometre bu şekilde yürüdü. Şehidin kızı 9 yaşındaki Umay ise elindeki Türk bayrağını bir an olsun bırakmadı. Kortej eşliğindeki yürüyüşün ardından şehidin cenazesi, gözyaşları içinde ilçe mezarlığında toprağa verildi.

CEYLANOĞLU'NUN PROTOKOL SUBAYIYDI

Şehit Binbaşı Serkan Doğan'ın, 5 ay öncesine kadar Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu'nun protokol subaylığını yürüttüğü öğrenildi. Serkan Doğan, Genelkurmay tarafından yurt dışı tecrübesi kazanması için 5 ay önce Afganistan'da görevlendirilmiş ve Türk askerinin 'Kamp Doğan' olarak tanımladığı Kabil'deki karargahta 'Kampın gerçek Doğan'ı olarak anılıyordu.

FK,MY,RY(LK/AK) - Tekirdağ / Muratlı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Tekirdağ Muratlı Kabil Politika Güncel Haberler

title