Haberler

Şehit Bekçinin İsmi Kütüphaneye Verildi

Mutki ilçesinde 1991 yılında bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Bekçi İsa Budak'ın adı kütüphaneye verildi.

Mutki ilçesinde 1991 yılında bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit olan Bekçi İsa Budak'ın adı kütüphaneye verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı koordinesinde, Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Mutki Anadolu İmam Hatip Lisesi bünyesinde yaptırılan Z-Kütüphane açıldı.

Açılışta konuşan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, ilk emri "Oku" olan bir dinin mensubu olarak böyle bir projenin açılışında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Bu tür projelerin hayata geçirilmesinin gerek il gerekse ülke açısından önemli olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, şunları kaydetti:

"Bu projenin hayatta geçirilmesini çok anlamlı buluyorum. Bu şehir, medeniyet, kültür ve tarihi derinlikleri çok eskiye dayanan bir yerdir. Yüzyıllardır ilim ve irfanın merkezi olmuştur. O dönemin ilim ve irfan merkezi olan bu kentte başta tarihe meydan okuyan medreselerimiz var. İlçemizdeki Ohin Medresesi ülkemiz ve bölgemizin her yerine ilim ve irfan yaymıştır. Bitlis'in tarih ve medeniyetine duyduğum hayranlık ve saygı her gün artıyor."

İl Emniyet Müdür Yaman Ağırlar ise, Emniyet Genel Müdürlüğünün 81 ilde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlükleri vasıtasıyla Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destekli Programı çerçevesinde zenginleştirilmiş kütüphane projesi hayata geçirildiğini bildirdi.

Ağırlar, "Bu projeleri geleceğimizin teminatı olan çocuklar ve gençlerimizin sosyal hayatlarına katkı sunmak ve topluma faydalı birey olmaları hedeflenmiştir. Gençlerin verimli zaman geçirmelerini sağlamak suç ortamından uzak tutmak tarihi bilincinden güç alarak geleceğe emin adımlarla yürümeleri amaçlanmıştır." diye konuştu.

Şehit Budak'ın oğlu Özen Budak, Ağırlar'a hediye taktim etti.

Açılışa, AK Parti İl Başkan Nasrullah Tanglay, Mutki Kaymakamı Mehmet Kılıç, İl Jandarma Komutanı Albay Erhan Demir, Şehit Budak'ın ailesi, kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Emniyet Genel Müdürlüğü Bitlis Mutki Politika Güncel Haberler

title