Haberler

Şehit Battal Yıldız'ın adı okulda yaşatılacak

Akşehirli Şehit Polis Memuru Battal Yıldız'ın adı, Atatürk Ortaokulu bahçesindeki anaokuluna verildi.

Akşehirli Şehit Polis Memuru Battal Yıldız'ın adı, Atatürk Ortaokulu bahçesindeki anaokuluna verildi.

Şehit Polis Memuru Battal Yıldız'ın adının okula verilmesi nedeniyle düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Şehitler için yapılan duanın ardından konuşan, Şehit Battal Yıldız'ın eşi Emine Yıldız; eşinin şehit olmasından sonra yaşadıklarını anlatırken eşinin adının okula verilmesine katkı sağlayan ve destek olan herkese teşekkür etti. Emine Yıldız'ın duygularını paylaştığı samimi konuşması, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz yaptığı konuşmada, "Bizim aziz şehitlerimize karşı en büyük görevimiz; birlik ve beraberliğimizi, bayrak ve vatan sevgimizi pekiştirmek, onların geride bıraktığı aziz hatıralarına saygı göstermektir. Biz bugün burada, vatanı için canını feda eden şehidimiz Battal Yıldız'ın isminin bir okula verilmesiyle okulumuzda adının yaşatılması için düzenlen törendeyiz. Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece şehidimizin ismi de bu okulda, ülkemizde sonsuza dek yaşayacaktır. Ben bu vesileyle şehidimiz Battal Yıldız'ı ve tüm şehitlerimize tekrar rahmet ve minnetle anıyorum." dedi.

Şehidin büyük oğlu Hasan İlyas Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu'na, üzerinde babasının adının yazılı olduğu bir tabak hediye etti.

Okulun yeni adının yazılı olduğu tabela, dualar eşliğinde Şehidin eşi Emine Yıldız ve protokol tarafından açıldı.

Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz tarafından şehidin oğulları Hasan İlyas ve Mehmet Ali'ye hediyeler verilmesinin ardından tören sona erdi.

Törene Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Akşehir Kaymakamı Ahmet Sait Kurnaz, Garnizon Komutan Vekili Binbaşı Hüseyin Karamanoğlu, Belediye Başkanı Salih Akkaya, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü A. Barbaros Topaloğlu, AK Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Çardakoğlu, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile Şehit Battal Yıldız'ın ailesi, gaziler, şehit yakınları ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Sait Kurnaz Akşehir Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title