Haberler

Şehit Babasından Oğluna Son Görev

Trabzon’un Maçka ilçesinde PKK’lı teröristlerde girilen çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz, memleketi Yozgat’tın Sarıkaya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Trabzon'un Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerde girilen çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Osman Gazi Çetingöz, memleketi Yozgat'tın Sarıkaya ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit için Barbaros İlkokulu bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törene İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, AK Parti Milletvekili Ertuğrul Soysal, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Jandarma Özel Arama Kurtarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törenin ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin cenaze namazını din görevlisi olan babası Kerim Çetingöz kıldırdı. Şehit babasının oğluna karşı yaptığı son ve en zor görevi herkesi duygulandırdı.

Cenaze namazı sonrası bir konuşma yapan baba Çetingöz, "Bir gün her nefis muhakkak ölümü tadacaktır. Ben evlat yetiştirdim bu vatan için. İsmini, Osman Gazi koydum, tıpkı bu ülkeyi kuran Osman Gazi'nin neslini devam ettirsin diye. Bir tane Osman Gazi ölür, işte gördüğünüz bin tane Osman Gazi burada. O hainler sanmasın ki, Osman Gaziler biter. Biz, Yozgat'ın bağrından koşup gelen delikanlıyız. Eli kanlı değil, vatan için yürekten inanıyoruz. Biz hayatımızı feda etmişsek, benim bir tanecik yavrum hayatını feda etmişse bu vatan uğrunadır" dedi.

Baba Çetingöz konuşurken, Anne Huriye Çetingöz ve ablaları Yasemin Karataş ve Kübra Demirel'de şehidin tabutuna sarılıp gözyaşı döktü. Van Çatak'ta 14 Nisan'da şehit düşen Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesi nüfusuna kayıtlı Sinan Babacan'ın eşi Nur Babacan'da şehidin annesi ve kardeşlerine teselli ederek terör örgütlerine öfke kustu. Tören sonrası şehidin naaşı ilçe mezarlığında toprağa verildi. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Gazi Trabzon Yozgat Maçka Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
title