Haberler

Şehit Astsubay Kaya'nın Naaşı Toprağa Verildi

Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde, terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonda çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Başçavuş Faruk Kaya'nın (32) naaşı, Mersin'in Tarsus ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Kaya'nın naaşı, Tarsus 70. Yıl Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Küçük Minare Camisi'ne getirildi. Törene katılan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve diğer yetkililer, şehidin yakınlarına baş sağlığı diledikten sonra ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına katıldılar.

Törende zaman zaman baygınlık geçiren, 2 ay önce resmi nikahla şehit Kaya ile evlenen ve öğretmenlik yapan Nursel Kaya, 10 mayısta yapmayı planladıkları düğün için davetiyelerin bile basıldığını söyledi.

Eşiyle son olarak geçen hafta cuma günü görüştüklerini ifade eden Kaya, ''Yaklaşık iki saat telefonla konuştuk. Mutlu ve gururluydu. O beni aradığında görüşebiliyorduk. Ben arayamıyordum'' dedi.

Düğün töreni için tüm hazırlıkların yapıldığını anlatan Kaya, ''Faruk, dağları çok severdi. Çok sevdiği yerde şehit oldu. Bu toprakları kolay kazanmadık. Çanakkale'de, Sarıkamış'ta, Yemen'de binlerce şehit verdik. Benim canım da şehit olmuş, çok mu? Ben güçlüyüm, dimdik ayaktayım. Bu parmağımdaki yüzüğü ölünceye kadar hiç çıkarmayacağım. O benim canımdı ve şehit oldu, o cennete gidecek'' diye konuştu.

Şehidin babası Hurşit Kaya ise ''İnsanlar vatanı ve namusu için yaşarlar. Vatan ve namus için ayakta durulur. Biz de vatanımız ve namusumuz için savaşırız, şehit oluruz. Vatan sağ olsun. Kahrolsun PKK. Ne Mutlu Türküm diyene'' şeklinde konuştu.

Şehidin annesi Miyase Kaya da ''Oğlumu kalleşçe vurdular. Yoksa benim oğlum güçlüydü, yiğitti, yenilmezdi. Vatan sağ olsun'' dedi.

Şehit Astsubay Başçavuş Faruk Kaya'nın naaşı, top arabasına konularak kortej eşliğinde götürüldüğü Tarsus Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, şehidin kendisi gibi astsubay olan ağabeyi Salim Kaya ile diğer ağabeyleri Osman Kaya ve İbrahim Kaya, kız kardeşi Makbule Şahin, yakınları ile Vali Hüseyin Aksoy, MHP Mersin milletvekili Behiç Çelik, 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Muzaffer Şen, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Soner Polat, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

title