Haberler

Şehit Annesi: Düğün Yemeği Yapacaktık Ama Kırk Yemeği Yapıyoruz

Güncelleme:

19 Ağustos'ta şehit olan Uzman Çavuş Latif Adıgüzel'in annesi "Oğlum yaşasaydı düğün yemeği yapacaktık ama kırk yemeği veriyoruz." dedi.

DüğünüN 2 gün önce yapılması planlanan, ancak Diyarbakır'daki çatışmada şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel için babaevinde 40 gün yemeği verildi.

"ŞEHİT OLACAĞI BELLİYDİ SANKİ"

Şehit Adıgüzel'in Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde yaşayan ailesi, Kurban Bayramı'nın 4. gününde dünyaevine girmesi planlanan oğulları için yakınlarına düğün yemeği ikram etme hayali kurarken, gelen acı haberle yasa boğuldu. Adıgüzel ailesi, derin üzüntünün yanı sıra oğullarının ulaştığı şehitlik mertebesiyle gurur duyuyor. Anne Hacer Adıgüzel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğluyla şehit olmadan önce sürekli görüşmesine rağmen son iki gün görüşemediklerini söyledi. Oğlunun nişanlısıyla görüşmesinde "Annem merak etmesin" dediğini aktaran Adıgüzel, "Görüştüğümüzde ise 'iyiyim nöbet tutuyorum.' diyordu. Şehit olacağı belliydi sanki." dedi.

"DÜĞÜN YEMEĞİ YAPACAKTIK AMA KIRK YEMEĞİ YAPIYORUZ"

"Oğlum yaşasaydı bugünlerde düğününü yapacaktık." diyen Hacer Adıgüzel, şöyle devam etti:

"Düğün yemeği yapacaktık ama kırk yemeği veriyoruz. Demek böyle hayırlıydı. Allah bize böylesini uygun görmüş. Ne diyelim Allah bizi seviyormuş ki bize bu mertebeyi verdi. Terör saldırıları karşısında oğluma sürekli telkinlerde bulunuyordum. O bana 'anne boşver Hak yolunda olduktan sonra nerede olursa bulur beni.' derdi. Ben ona 'teröristlerin içine gitme oğlum derdim' o bana 'önüme geçip bana sebep olma.' derdi. Arkadaşları bile 'bu sefer gitme!' demesine rağmen, 'ben bile bile gidiyorum' demiş."

"PKK İLE YÖRE HALKI AYIRT EDİLMELİ"

Baba Mustafa Adıgüzel de terör saldırıları karşısında devletin tüm kurumlarıyla gereğini yaptığını dile getirdi. Adıgüzel, PKK ile yöre halkının aynı kefeye konulmaması gerektiğine dikkat çekerek, "PKK ile yöre halkının ayırt edilmesi gerekiyor. Bölge insanının da daha fazla teröre tepki göstermesi gerekiyor." ifadelerini kulandı. Oğlunun kolunu incittiği için izne geldiği sırada nişanlandığını anlatan baba Adıgüzel, "Kurban Bayramı'nda tekrar izin alıp geleceğini söylemesi üzerine, biz de düğününü yapmaya karar vermiştik. Ancak nasip olmadı." diye konuştu.

"DEVLET GALİP GELECEK"

Şehit ailelerine ve vatandaşlara sağduyu çağrısı yapan Adıgüzel, şöyle devam etti:

"Şehitlerimiz oluyor diye bu ülke bırakılmaz. Bu ülkeye sahip çıkacağız. Elbette burada devlet galip gelecek. İnşallah düzelir, bu millet rahata erer."

19 AĞUSTOS'TA ŞEHİT OLMUŞTU

Jandarma Komando Uzman Çavuş Latif Adıgüzel, Diyarbakır-Bingöl kara yolunda yol kesen, durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapan, güvenlik güçlerine pusu kuran, asker kaçıran terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 19 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kurban Bayramı Diyarbakır Nevşehir Acıgöl Politika Güncel Haberler

title