Haberler

Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba:

Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Bülent Ersoy'a Kars'tan Seslenerek, "Sen Kimsin Ki Benim Askerimin, Gazimin, Şehidimin Hakkında Konuşuyorsun" Dedi.

Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, Bülent Ersoy'a Kars'tan seslenerek, "Sen kimsin ki benim askerimin, gazimin, şehidimin hakkında konuşuyorsun" dedi.

Kars'ın merkeze bağlı Ermenistan sınırındaki Hacıveli köyünü ziyeret eden Akbaba, "Bülent Ersoy'un konuşması çok zoruma gitti. Çünkü ağzına yakışmıyor. O şom ağzına o konuşma yakışmıyor. Bülent Ersoy diyor ki, 'Ben bir sanatçıyım, bazı konuşulmayan şeyleri konuşmam lazım'. Önce o, hasta babasına nasıl bakıyor önce onu konuşsun. Ben ondan örnek alacak değilim. Cinsiyetini korumadı onu konuşsun, onu düşünsün. Belki de borazan gibi bir sesi olmasa kimbilir hangi köşede kalacaktı. Bugün-yarın o, hastalanıp yaşlandıktan sonra kimse kapısını açmayacak ama şehitlik ilelebet kalan bir şey" dedi.

Hacıveli köyünün en büyük özelliğinin çok sayıda gazisinin olması olduğunu da ifade eden Akbaba, köylülerin toplandıklarında birbirlerine takılıp muhtarın buzağısının ismini Bülent koymak istediklerini fakat muhtarın kabul etmediğini belirterek, Bülent Ersoy'un bu kadar kendisini basitleştirdiğini belirtti.

Konuşması sırasında sık sık Bülent Ersoy'a tepki alkışı isteyen Akbaba, Bülent Ersoy'un yalan söylediğini ve kendisine sadece PKK terör örgütünün destek verdiğini vurguladı. "Bülent Ersoy şehit anaları benim yanımda" demesin diyen Akbaba'nın, "Şehit anasıyım ve gazi kızıyım, Kars Hacıveli köyündenim, onur duyuyorum bu köye gelince hepsini saygıyla kucaklıyorum. Acaba Bülent Ersoy bu köye gelse nasıl karşılanır" sözlerine üzerine köylüler Bülent Ersoy'u yuhaladılar.

Akbaba, Bülent Ersoy'un haddini bilmesini isteyerek, "O, kendi modasına baksın, kendi yoluna gitsin, şehitlerimizi, askerlerimizi rencide edecek laf konuşmasın. Kendisini buradan tekrar kınıyorum" dedi ve Ebru Gündeş için de destek alkışı istedi.

Bülent Ersoy'a bir canlı yayında hodri meydan diyen Akbaba, "Bülent Ersoy, 'Ben asker göndermem' diyor. Benim bir oğlum da asker. Bülent Ersoy gelsin benimle canlı yayında konuşsun. Gelsin şöyle karşılıklı konuşalım. Dilini yutar. Bülent Ersoy öyle oturup rahat konuşmasın. Gelsin benimle birlikte aynı yolda yürüsün. Askerine moral versin, milletinin sanatçısı olsun. Sen kimsin, sen kendini taşıyamıyorsun. Sen kimsin ki benim askerimin, gazimin, şehidimin hakkında konuşasın. Reddediyorum, kınıyorum, ayıplıyorum. O kendisini bir şey sanıyor ama bence sanatçıların yüz karasıdır. Haddini bilsin diyorum. Onun daha çocuğu yok ki olmayan şeyi nereye asker gönderecek. Allah ona öyle bir ceza vermiş ki ne kadındır ne erkektir. O, önce kendisine baksın. Bir söz vardır, "Anan sarımsak. Baban soğan, nereden oldun gürme şeker" ne olduğu da belli değil. Bülent Ersoy demek ki kaşındı. Pakize hanımın gazabına uğrayacak. Artık ekranlara da yasak olsun görmek bile istemiyoruz. Bülent Ersoy diyor ki "Benden örnek alacaklar" Ya sen çocuğun yaşındakilerle evleniyorsun. Benim gençlerim nasıl senden örnek alacaklar. Yazıklar olsun yani. Acaba o yarışmaya kendisine koca beğenmek için mi çıkıyor" dedi.

Pakize Akbaba daha sonra eve geçerek 3 Eylül 1993 tarihinde Van Başkale'de şehit olan oğlu Muhabere Astsubay Ayhan Akbaba ve şu anda Adapazarı'nda vatani görevini yapan diğer oğlu Kamil Akbaba'nın fotoğraflarını göstererek, bayrağı öptü. Akbaba, burada da Bülent Ersoy'a tepkisini sürdürdü.

Muhtar Yılmaz Tanı ise "Başta Cumhurbaşkanına, Başbakanımıza, Genelkurmay Başkanına, kuvvet komutanlarına ve bütün askerlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz" diyerek kara harekatının başarıya ulaşmasını dilediklerini belirtti.

1 hafta önce vatani görevlerini tamamlayarak köylerine dönen 3 genç ise gerekirse yeniden askere gidebileceklerini ve kanlarının son damlasına kadar vatan için savaşacaklarını ifade ettiler.

Türk bayraklarıyla bir araya toplanan köylüler daha sonra "Kahrolsun PKK", "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attılar.

(BA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title