Haberler

Şehit Ailelerinden Teröre Tepki

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, Son Günlerde Yaşanan Terör Olaylarını Değerlendirdi. Hain Saldırılar Sonucu Her Gün Şehit Haberi Almanın İçlerini Acıttığını Belirten Alphan, Terörün Bitmesi ve Başka Şehit Haberlerinin Alınmaması İçin Sınır Dışı Operasyonun Bir An Önce Gerçekleştirilmesi Gerektiğini Söyledi.

Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Alphan, son günlerde yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Hain saldırılar sonucu her gün şehit haberi almanın içlerini acıttığını belirten Alphan, terörün bitmesi ve başka şehit haberlerinin alınmaması için sınır dışı operasyonun bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Şırnak'ta dün meydana gelen çatışmalarda şehit olan 13 askerin haberini aldıktan sonra gece boyunca uyuyamadığını belirten Alphan, "Dört tane baldırı çıplakla baş edemiyoruz. Televizyonda görmüştüm Hakkari'de Ramazan dolayısıyla Sakal-ı Şerif getirilmişti. Oradaki insanlar Peygamber efendimizin sakalını görebilmek için birbirini ezerek izdiham oluşturdu. Ben o Kürtlerin bu hain olayları gerçekleştiren Kürtlerden olmadığını biliyorum. Bir Türk, bir Kürt mümkün değil Ramazan günü böyle ocaklar yaksın.

Yazık değil mi? O şehit ailelerinin evlerine ateş düştü, bayramları zehir oldu. Allah bunu yapanların zürriyetini kurutsun" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nde her vatandaşın eşit haklara sahip olduğunu anlatan Alphan, sözlerine şöyle devam etti: "Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir. Bu haince saldırıları yapan insanlara ne gerekiyorsa devletimiz yapmalı ve cezalandırmalı. Şimdi Kürt sorunu var deyip sorun çıkaranlara soruyorum. Siz bu ülkede cumhurbaşkanı, başbakan, doktor, hakim, avukat, iş adamı olamıyor musunuz? Elbette oluyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliği taşıyan herkes bu haklara sahip. Hatta bu kadar tanınan

hakkı başka bir ülkede bulamazlar. Hem bu ülkenin ekmeğini yiyeceksin hemde bu vatanın evladını öldüreceksin. Bunun adı yediğin kaba pislemektir."

Asala'nın bitip Apo olayının başladığını anlatan Alphan, sözlerini şöyle tamamladı: "Apo yakalandı. 300 asker tarafından korunan, özel doktoru, aşçısı olan bir adaya kondu. Dünyada bir Yunanlı zenginin adası var bir de binlerce evladımızın kanını dökmüş terörist Abdullah Öcalan'ın adası var. Bu biz şehit ailelerinin canını yakıyor."

(FH-YK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title