Haberler

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Yemek Verildi - Tekirdağ

Tekirdağ Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Tekirdağ Valiliği tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler onuruna yemek verildi.

Bir restoranda düzenlenen programda, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilerek başlayan programda konuşan Ceylan, şehit ailelerinin her zaman yanında olduklarını söyledi.

15 Temmuz'da ülkenin kahraman evlatlarının şehit ve gazi olduğunu anımsatan Ceylan, şunları kaydetti :

"Sizler en değerli varlıklarınızı bu vatan için toprağa verdiniz. Bunun dünyada hiçbir maddi karşılığı yok. Bundan daha kıymetli, daha büyük fedakarlık olamaz. Onların bu kahramanlıkları bizim varlık sebebimiz olmuştur. Sizlerin hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz. Çocuklarınız, 'çocuklarımız güzel sabahlara uyansın, ramazanlarda kandiller yansın' diye canlarını feda ettiler. Evlatlarınız, 'kubbelerimiz Allah kelamı ile inlesin' diye canlarını feda ettiler. Ne mutlu bize ki 100 yıl önceki yüksek ve karakterli ruh ne ise hala memleketin çocukları sancak yere düşmesin diye, bu topraklar bize vatan kalsın diye aynı ruhu ortaya koymaktadır. Bu ruh milli irademizi çalmak isteyen uğruna binlerce şehit verdiğimiz Cumhuriyetimizin içini boşaltmak isteyen Fetullahçı Terör Örgütü militanları karşısında bizi muvaffak etmiştir. Türk milletinin bu yüksek ve karakterli ruhunu yanına almayan hiçbir yapının bu topraklarda barınamayacağını tüm dünyaya 15 Temmuz akşamı biz kez daha gösterdik."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı İslam Emiroğlu ise tarihte eşi benzeri görülmemiş bu hain saldırının, milletin üstün cesareti ve kahramanlığı ile bir diriliş destanı haline geldiğini ifade etti.

Birlik ve beraberliğe vurgu yapan Emiroğlu, "15 Temmuz Türkiye'ye diz çöktürmek için yapılmış bir işgal hareketidir. Bu aziz millet hiçbir güce boyun eğmeyeceğini, hiçbir baskıya razı olmadığını, hiçbir cuntayı kabul etmeyeceğini en güçlü biçimde ortaya koymuştur. Bin yıllık medeniyet üzerinde yükselen Türkiye'nin yolundan asla vazgeçmeyeceği, 15 Temmuz'da kesinlik kazanmıştır. İhanet çetesinin uzantılarının tüm beklentileri boşa çıkmıştır. Bu millet tek yumruk olarak bütün dünyaya halk iradesinin gücünü ve önemini göstermiştir." diye konuştu.

Programa, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Kemal Cöne, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, AK Parti İl Başkanı Cüneyt Yüksel ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title