Haberler

Şehit Aileleri ve Gaziler ile Yemekte Buluştu

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Nevşehir'de Van ve Nevşehir'de bulunan şehit aileleri ve gaziler ile yemekte bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Nevşehir'de Jandarma Komutanlığı sosyal tesislerinde Van ve Nevşehir'de bulunan şehit aileleri ve gazileri ile yemekte bir araya geldi. Protokol mensuplarının da katılmış olduğu yemekte protokol üyeleri şehit aileleri ve gazileri ile yemek yedi. Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş burada yaptığı konuşmada bugüne kadar hiçbir şehit ailesinin isyan etmediğini bundan dolayı da çok güçlü bir ülke olduklarını söyledi. Bakan Kurtulmuş, "Van'daki şehit yakınları ve gazilerle Nevşehir'deki şehit yakınları ve gazilerinin buluşmasını sağlamak son derece önemlidir. Sofrada sohbet ederken de gördüğüm manzaradan dolayı fevkalade memnun olduğumu belirtmek isterim. Ben çok şehit cenazesine katıldım. Neredeyse şehit cenazelerinin hiçbirinde anneler, babalardan, evlatlardan, eşlerden, çocuklardan zerre miktarı bir şikayet, isyan duymadım. Evet insanlar ağladı hatta gösterdikleri gözyaşlarından çok daha fazlasını içerilerine akıttılar" dedi.

"PKK VE DEAŞ AĞ BABALARI TARAFINDAN MENDİL GİBİ ATILACAKLAR"

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, PKK ve DEAŞ'ın ağ babaları tarafından çok kısa zaman sonra kullanılmış bir mendil gibi çöp tenekesine atılacağını söyledi. Kurtulmuş, "Siz zannediyor musunuz ki PKK denilen terör çetesi gücü kendinden olan bir çetedir. Hiç de öyle değil. Bunlar bu kadar silahları nereden buluyorlar. Kırk senedir PKK bu memlekette ellerine her türlü imkan veriliyor her türlü silah veriliyor. El bebek gül bebek dünyanın bir çok sözde modern ülkesinde destekleniyor. Bir çok batı ülkesine gittiğimiz zaman sanki legal bir partiymiş gibi büroları var arkaları sıvazlanıyor. Siyasi destek veriliyor. Silah desteği veriliyor, lojistik destek veriliyor. Aynı şekilde yine bu Türkiye'nin başına bela olan bu DEAŞ denilen çete nasıl oluştu nereden çıktı. Hiç şüpheniz olmasın ki bir zaman bunların kullanım tarihi geçtiği zaman affedersiniz kullanılmış bir mendil gibi bunların arkasında ki ağbabaları tarafından kullanılıp çöp tenekesine atılacaklar. Ne PKK'nın adını duyacağız, ne DEAŞ'in adını duyacağız. Aynen bugün asalanın adını duymadığınız gibi. Hatırlayın asala bir zamanlar Türkiye'nin başına bela olmuştu. Kullandılar asalayı kaldırıp attılar. Bunları da atacaklar hiç şüphemiz yok. Ama yazık değil mi. Bu memleketin 40 yılını PKK denilen terör örgütü ile maalesef heba ettiler. 40 bini aşkın insanımız öldü. Türkiye'nin bir buçuk trilyon dolar parası maalesef bu mücadele de gitmiş oldu diye konuştu.

"IRAK VE SURİYE'DE OYUNU TÜRKİYE BOZACAK"

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Son günler, Suriye ve Irak'ın kuzeyinde oynanan oyunları Türkiye bozacak. Şimdi aynı şeyi Suriye'nin kuzeyinde, Irak'ın kuzeyinde uygulamaya çalışıyorlar. Değerli kardeşlerim bu oyunu yine biz bozacağız, Türkiye olarak bozacağız. Bir asır evvel bu coğrafyayı lime lime ettiler. Osmanlı'dan 30'un üzerinde devlet çıkarttılar. Ne oldu. Bana bir tane devleti söyleyin ki ayrılan devletler eskisinden daha iyi oldular. Balkanlar halen dikişi tutmuyor. Halen Orta Doğu'da maalesef tam manasıyla bir düzen sağlanamıyor. Şimdi bir kere daha lime lime etmeye çalışıyorlar. Daha fazla bölmeye parçalamaya çalışıyorlar. Kimi nerede nasıl kullanabiliyorlarsa kullanmaya çalışıyorlar. Bu oyunu bozacak tek ülkenin de Türkiye olduğunu biliyorlar" ifadelerini kaydetti.

(Coşkun Sağlamdin/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Numan kurtulmuş Nevşehir Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki!
title