Haberler

Şehirde Toplu Taşıma Problemi

Şehir Hatlarında Çalışan Minibüs ve Otobüs Şoförlerinin Kanunsuz Uygulamaları, Kural Tanımaz Tavırları Vatandaşları Çileden Çıkarıyor.

Şehir hatlarında çalışan minibüs ve otobüs şoförlerinin kanunsuz uygulamaları, kural tanımaz tavırları vatandaşları çileden çıkarıyor.

Şehirdeki muhtelif hatlarda çalışan otobüs ve minibüs sürücülerinin uygulamalarından şikayet eden çok sayıda vatandaş, bu vurdum duymazlığa , kanunsuzluğa artık birilerinin mani olmasını istiyorlar.

Vatandaşlar şöyle dediler : ”Otobüs ve yarı otobüsler ile minibüs şoförleri hep yarış halinde. Birbirlerini geçip yol kapmak için olmadık uygulamalar yapıyorlar. Hele biri diğerinin önüne geçti mi kırmızı ışık ihlali bile yapılıyor hem de vatandaşların gözleri önünde. Minibüs ve otobüs sürücüleri bazı yerlerde çok yavaş seyrediyor, bazı yerlerde ise aşırı hız yaparak yolcu kapmaya çalışıyorlar. Bu arada ani frenle otobüs yolcularının yürekleri ağızlarına geliyor. Kimin neye hizmet ettiği belli değil. Yollarda el kaldıran her yolcu trafik kuralları hiçe sayılarak alınıyor, yolun ortasında da olsa duruluyor, şoförler hala sigara içerek arka koltukta oturan insanların zehilemeye devam ediyorlar. Aylardan beri devam eden ve bu şehre asla yakışmayan bu kanunsuz uygulamalara kim dur diyecek bilmiyoruz. Büyükşehir belediyesi yetkililerinin çok ciddi tedbir almaları gerekiyor. Hiçbir şehirde olmayan bu tip anormallikleri gören yabancı kişiler ise adeta şaşırıyor ve denetim eksikliğinden değil yokluğundan heyrete düşüyorlar. Bütün bunları otobüslerde yazılı telefonlara bildirmemize rağmen kimsenin aldırış ettiği yok. Bu şehire yazık oluyor."

(AA-DB-Y)

08.06.2007 17:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title