Haberler

Şehir ve Tüsside'den Akademik İşbirliği

Güncelleme:

Bu işbirliği çerçevesinde TÜBİTAK TÜSSİDE bünyesindeki araştırmacılar, akademik yetkinliğini ŞEHİR'de artırırken, üniversitenin akademik kadrosu da TÜSSİDE'nin kurumsal araştırma projelerinde görev alacak.

İstanbul Şehir Üniversitesi ve Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü (TÜBİTAK TÜSSİDE) eğitim, danışmanlık, araştırma ve yetkinlik geliştirme konularında 5 yıllık işbirliği yapmak üzere bir protokol imzaladı. Bu kapsamda İstanbul Şehir Üniversitesi ve TÜSSİDE, sahip oldukları uzman ekipleri birleştirerek ve yetkinliklerini artırarak yönetici ve orta düzey çalışanlara yönelik eğitimlerinde ve kurum kuruluşlara danışmanlık hizmetlerinde fark yaratmayı hedefliyor.

Kurumun ve çalışanların yetkinlikleri özgün yöntemlerle geliştirerek organizasyonların yönetsel etkinliğini artırmayı hedefleyen TÜSSİDE ile keşifsel bilginin üretimine ve yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan İstanbul Şehir Üniversitesi arasındaki protokol, 3 ana başlıktaki işbirliğini kapsayacak.

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu, "TÜBİTAK gibi bir kurumla üniversitemizin yetkinliklerini paylaşmak, sinerji oluşturmak bize heyecan ve mutluluk veriyor. İleriki dönemlerde yüksek lisans, doktora programlarının yanı sıra üniversite-sanayi işbirliklerine yönelik çalışmalarımız da gerçekleşecektir. Bu işbirliğinin ülkemiz ve her iki kurum için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

TÜBİTAK TÜSSİDE Müdürü Tezer Battal, "ŞEHİR'le birlikte kamunun birçok ihtiyacına yönelik projeler gerçekleştireceğiz. TÜBİTAK TÜSSİDE olarak, kamu ihtiyacını karşılayacak çözümler üretmek asli görevimizdir. Fakat insan kaynağı olarak, bunu kendi bünyemizde yapmamız mümkün değil. O yüzden Türkiye'nin ileri gelen üniversitelerinde görev alan saygın bilim adamları ve akademisyenleriyle bu ihtiyacı karşılayıp ülkemizin önünü açacağız." sözlerine yer verdi.

TÜSSİDE'ye özel araştırmacı havuzu kurulacak

İstanbul Şehir Üniversitesi adına anlaşmanın koordinasyonunu üstlenen ŞEHİR Teknoloji Transfer Ofisi (TTO), TÜSSİDE'nin ihtiyaç duyduğu tez danışmanı, eğitmen, teknik uzman, yönetim danışmanı, araştırmacı personelini üniversitenin kaynaklarından sağlayabilmesi amacı ile bir havuz oluşturacak. Bu havuz ile TÜSSİDE'nin yürüttüğü projelerde ŞEHİR uzmanlarından yararlanılması desteklenecek.

ŞEHİR ve TÜSSİDE akademisyenleriyle danışmanlık ve araştırma projeleri

TÜSSİDE özel kuruluşlara ve kamu kuruluşlarına yönelik çeşitli konularda araştırma projeleri icra etmektedir. ŞEHİR TTO tarafından kurulacak araştırma havuzunda yer alan akademik kadro, kendi alanlarında TÜSSİDE'nin ihtiyaç duyacağı danışmanlık hizmetlerinde ve kurumsal araştırma projelerinde görev alacaktır.

TÜSSİDE'nin araştırmacıları ŞEHİR'de akademik yetkinliğini artıracak

TÜSSİDE bünyesindeki araştırmacıların İstanbul Şehir Üniversitesi bünyesinde yer alan akademik birimlerde yüksek lisans ve doktora programlarına katılması sağlanarak akademik yetkinliğinin artırılması amaçlanmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title