Haberler

Şehir Hastanesi'ne ulaşım Büyükşehir ile rahatlayacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin en büyük 10 yatırımı arasında sayılan ve bu yıl açılması hedeflenen Bursa Şehir Hastanesi'ne ulaşımı kolaylaştıracak yol çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye'nin en büyük 10 yatırımı arasında sayılan ve bu yıl açılması hedeflenen Bursa Şehir Hastanesi'ne ulaşımı kolaylaştıracak yol çalışmalarının hızla sürdüğünü söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Şehir Hastanesi'ne ulaşımı kolaylaştırması hedeflenen yol çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Ufuk Ay'ın da eşlik ettiği incelemede, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde (NOSAB) süren asfalt uygulamalarını gözlemledi.

Aktaş, "Bursa'nın sağlığını yakından ilgilendiren yeni Şehir Hastanesi'nin ulaşım güzergahlarında yapılan alt yapı çalışmalarını inceledik. Bu noktada yaklaşık 6500 metre mesafe söz konusu. Bu çalışmayla sadece Şehir Hastanesi değil, aynı zamanda Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'ni de ciddi bir şekilde rahatlatmış olacağız. İlk etapta 3500 metrelik alanda yapılan çalışmalarda, 3 gidiş dönüş olacak şekilde bölünmüş yolda sıcak asfalt çalışmaları yılsonuna kadar tamamlanacak" diye konuştu.

Başkan Aktaş, bölgedeki tüm çalışmaları bizzat inceleyerek, "Altınşehir Kavşağı'ndan NOSAB Cevizli Cadde'ye kadar 1. etap 3500 metreden sonraki kısımlarda ise kamulaştırma işlemleri Emlak İstimlak Daire Başkanlığı'mız tarafından devam ediyor. Kamulaştırma çalışmalarının bitmesine paralel olarak da yaklaşık 6,5 - 7 km'lik bir hatla gayet güzel şekilde Şehir Hastanesi'ne ulaşılabilecek. Aynı zamanda NOSAB'daki ağır tonajlı araçların da şehir içine girmeden, Çevre Yolu'na sevki mümkün olacak" dedi.

Çalışmalar devam ediyor

İmar ve kamulaştırmalar yapıldıkça çalışmaların devam edeceğine işaret eden Başkan Alinur Aktaş, "Ulaşım master planımızda da belirttiğimiz konulardan bir tanesi bu yol. Aynı uygulamayı Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi için de düşünüyoruz. Dolayısıyla biz şehir ulaşımına yoğunluk teşkil eden bütün unsurları da şehirden ayrıştırmak istiyoruz. Şu an zaten gidilen bir yolumuz var ama hem lastikli sistem, hem de raylı sistemle ilgili çalışmalara da hummalı bir şekilde devam ediyoruz" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title