Haberler

Şehidin Annesi ve Eşini Ağlatan Fotoğraf

BURDUR'da 15 Temmuz'un anlatıldığı fotoğraf sergisi açıldı.

BURDUR'da 15 Temmuz'un anlatıldığı fotoğraf sergisi açıldı. Sergide 15 Temmuz şehidi Polis Memuru Akif Altay'ın bir fotoğrafı da yer aldı. Açılış sırasında şehidin annesi Fadime ve eşi Gülsüm Altay gözyaşlarını tutamadı.

Burdur'da 15 Temmuz fotoğraflarının yer aldığı sergi Vali Şerif Yılmaz tarafından açıldı. Cumhuriyet Parkı'ndaki sergi açılışına Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Albay Aytaç Tokçalar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, 15 Temmuz şehidi Burdurlu Polis Memuru Akif Altay'ın annesi Fadime ve eşi Gülsüm Altay ile vatandaşlar katıldı.

Vali Şerif Yılmaz, "15 Temmuz darbe girişiminin seneyi devriyesinde unutulmaması için, unutmamamız için o gün yaşananların paylaşılması amacıyla fotoğraf sergisi açıyoruz. İlk önce Burdurlu evladımız Akif Altay'ın fotoğrafı ile sergimizi açıyoruz. O anların yaşandığı, olayların cereyan ettiği değişik yerlerdeki fotoğrafları Burdurlu vatandaşımızla paylaşmış olacağız. İnşallah unutmamamız için vesile olur. Tarihin karanlık gecesini aydınlığa dönüştüren o yiğit insanların hatırlanmasına vesile olur. Onların şahsında bu toprakların vatan olmasını sağlayan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Hayattaki gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum" dedi.

15 Temmuz günü Ankara'da Özel Harekat Dairesi Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan Polis Memuru Akif Altay'ın bir köpek yavrusunu severken çekilmiş, üstü örtülü fotoğrafı da anne Fadime ve eşi Gülsüm Altay'la Vali Şerif Yılmaz tarafından açıldı. Fotoğrafı gören anne ve eş gözyaşlarını tutamadı. Daha sonra protokol üyeleri tarafından sergi gezildi. - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Ali Orkun Ercengiz Şerif Yılmaz Burdur Politika Güncel Haberler

title