Haberler

Şehidin Ailesine Ev Yapılıyor

– DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde geçen Ocak ayında PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in, Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde derme çatma evde yaşamını sürdüren ailesi için Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan 3 katlı evin yüzde 90'ı tamamlandı.

– DİYARBAKIR'ın Sur İlçesi'nde geçen Ocak ayında Pkk'lı teröristler tarafından şehit edilen Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in, Ordu'nun Akkuş İlçesi'nde derme çatma evde yaşamını sürdüren ailesi için Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan 3 katlı evin yüzde 90'ı tamamlandı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in Ordu'nun Akkuş İlçesi'ne bağlı Salman Mahallesi'ndeki derme çatma, dışı sıvasız tek katlı tuğlalı baba evinin fotoğrafının basında yer alması üzerine, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni ev yapımı için çalışma başlatıldı. Şehidin babası Mehmet, annesi Esme ve kardeşi Erol Özdemir'e gösterilen ev projesinin seçilmesinden sonra Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 ay önce yeni evin temeli atıldı. Mevcut evin yanında yapımı süren 3 katlı ev inşaatının yüzde 90'ı tamamlanırken, inşaatın 1.5 ayda bitirilmesi planlanıyor.

ŞEHİT BABASINDAN TEŞEKKÜR

Şehit babası Mehmet Özdemir, eşi ve oğluyla birlikte kaldığı mevcut evde halen yaşamını sürdürürken, bir an önce yeni evlerine kavuşmayı bekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'a teşekkür eden Mehmet Özdemir, "Allah razı olsun devletimiz evimizi yapıyor. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu da beni aramıştı, bize yardımcı oldular. Bize buraya yeni ev yapacaklarını söylemişlerdi, evimiz yapılıyor. Yeni evimizin yapımı bitince oraya taşınacağız, bu kışı orada geçireceğiz. Şehit oğlumun hatıralarıyla dolu mevcut evimizi yıkmayacağım. Oğlumun hatıralarını orada yaşatacağım" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ise Şehit Nuh Özdemir'in anne ve babası için yapılan ev inşaatının 1.5 ayda bitirileceğini, evin mobilya ve eşyalarını da temin edeceklerini söyledi. Şu ana kadar Ordulu 2 şehit ailesine rızaları alındıktan sonra 2 sıfır daire verdiklerini, 3 şehit ailesi için de inşaat halinde 3 evin bulunduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz şunları söyledi:

"Akkuş İlçesi'ndeki şehidimiz Nuh Özdemir'in ailesine verdiğimiz ev sözünü tutuyoruz. Ev inşaatının yüzde 90 seviyesini gerçekleştirdik. İnşallah 1.5 ay gibi kısa süre içinde, 3 katlı evi tamamen dayalı döşeli olmak kaydıyla, şehidimizin ailesine teslim edeceğiz. Onun haricinde Ünye'de iki şehidimizin birine yeni sıfırdan ev aldık. Diğer bir şehidimizin evi eskiydi, o şehidimizin de evini başından sonuna kadar ailesinin de mutabakatını almak suretiyle tadilat yaptırıyoruz. Eşyalarıyla birlikte donatacağız. Altınordu ilçemizdeki bir şehidimizin de ailesi ve iki kızının mutabakatını almak suretiyle yeni sıfır bir ev aldık, teslim ettik. Şu anda çocuklarını da okutmak suretiyle büyükşehir belediyemiz şehidimizin ailesini himayesinin altına almış durumda. Kabataş ilçesinde şehidimizin vefat etmeden önce kendi imkanlarıyla yaptığı karkas evi, eşi ve babasının rızasını almak suretiyle tamir ettiriyoruz. Şehitlerimiz bu ülkenin birliği ve bütünlüğü için canlarını ortaya koyan kardeşlerimizin emanetleri. Aileleri, babaları çocukları bizim korumamız altındadır. Büyükşehir Belediyesi olarak hem bundan önce olduğu gibi bundan sonrada şehitlerimizin manevi hatıraları, emanetlerini en iyi şekilde koruyacağız."

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Özdemir Akkuş PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title