Haberler

Şehidin adı mezun olduğu üniversitenin amfisine verildi

İstanbul Beşiktaş'ta 2016 yılında meydana gelen terör saldırısında şehit olan Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik'in adı, mezun olduğu Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi amfisinde yaşatılacak.

MSKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde düzenlenen törende, şehidin isminin verildiği amfi, fotoğrafları ve Türk bayraklarıyla süslendi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, yaptığı konuşmada, şehit Özçelik'in adının ve anısının ilelebet yaşatılması için fakültenin 203 nolu amfisine verildiğini söyledi.

Terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirten Civelek, "Şehitlerimiz, bizlere atalarımızdan miras bırakılan, ecdadımızın bizlere emanet ettiği bu kutsal vatan topraklarında şanlı tarihimizin ve istiklalimizin sembolüdür." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Fırat'ın doğusunda Barış Pınarı Harekatı'nı başarıyla yürüttüğünü vurgulayan Civelek, şöyle konuştu:

"Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, birliği, istiklalimiz, istikbalimiz, vatan, millet ve bayrak için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi yüreğimizde, zihinlerimizde yaşatmak, uğruna can feda edilen değerlerimize sonsuza dek sahip çıkmak, o değerler etrafında kenetlenmek, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmek hepimizin görevidir. Yüce Rabbimiz, Barış Pınarı Harekatı'ndaki şanlı ordumuzu korusun. Kahraman ordumuzu muzaffer eylesin. İnanıyorum ki aziz şehidimizin adını verdiğimiz Şehit Komiser Yardımcısı Erdem Özçelik Amfisi'nde vatanını, milletini, bayrağını seven, milli ve manevi değerlerimizi benimsemiş nice gençler yetişecektir."

- "Şehidin adı üniversitemiz için şanlı bir apolet"

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çelik de fakültenin iktisat bölümümden 2012'de mezun olan şehit Özçelik'in, vatanın bütünlüğü ve vatandaşların huzuru için canını feda ettiğini aktardı.

Şehidin adını amfiye vermekten onur duyduklarını anlatan Çiçek, "Şehidimizin adı, inanıyorum ki öğrenci kardeşlerimizin demokrasi, hukukun üstünlüğü ve vatan bütünlüğü bilincini her daim diri tutacaktır. Fakültemiz onun adını şanlı bir apolet gibi ebediyen omzunda taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Törende, şehit Erdem Özçelik anısına hazırlanan video, gözyaşlarıyla izlendi. Duygusal anların yaşandığı törende, şehidin annesi Mukaddes, ağabeyi Erdinç Özçelik ile ablası Asuman Çaya ve eniştesi Kamil Çaya, zaman zaman gözyaşı döktü.

Programda, Kampüs Cami İmam Hatibi Müslim Çavlı, Kur'an-ı Kerim okudu, şehitler için dua etti.

Konuşmaların ardından şehit ailesine, Vali Civelek tarafından plaket takdim edildi.

Törene, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Müftüsü İbrahim Öcüt ve Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, daire müdürleri, akademisyenler ile şehit yakınları ve üniversite öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
title