Haberler

Şehidimizi Uğurluyoruz

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru İsmail Öztürkçü için memleketi Van'da tören düzenlendi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokak ortasında uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru İsmail Öztürkçü için memleketi Van'da tören düzenlendi.

Bölge Trafik Şube Müdürlüğü bahçesinde yapılan törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Gülşen Orhan, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Nurettin Alkan, Müftü Nimetullah Arvas, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, kamu kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tören alanına gelen Bakan Çağlayan, şehidin eşi Şengül ile çocukları 10 yaşındaki Emir ve 7 yaşındaki Beyza'nın yanına giderek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı tören alanına getirildiği sırada, Öztürkçü'nün tabutuna son kez sarılan eşi ve yakınları, ağıt yakıp gözyaşı döktü.

Duygulu anların yaşandığı törende, şehidin oğlu Emir ile kızı Beyza'nın da gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

Saygı duruşunda bulunulması ve Öztürkçü'nün özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Bakan Çağlayan, böylesine acı bir günde konuşmanın zor olduğuna işaret ederek, kelimelerin adeta boğazında düğümlendiğini belirtti.

Şehit polis memuru İsmail Öztürkçü'yü son yolculuğuna uğurlamak üzere bir araya geldiklerini anımsatan Çağlayan, şöyle konuştu:

"Eli kanlı terör örgütünün hainleri, bizim üzüntümüzü görüp asla sevinmesin. Bilsinler ki aynı cephede omuz omuza verip bu ülkeyi kuran insanların arasına nifak tohumları ekmeye, bu ülkeyi bölmeye güçleri yetmeyecektir. Hiçbir manevi duygudan nasibini almamış bu eli kanlı terör örgütü, ramazan ayı demeden, sivil, polis, asker, savcı demeden, yaşlı, genç, hatta çocuk bile demeden bu ülkenin evlatlarına kalleşçe saldırıyorlar. Başta bu kalleşlerin iplerini ellerinde tutan iç ve dış odaklar, şunu iyi bilsinler ki bu bölücü faaliyetlerin hesabını kesinlikle verecekler.

Bu ülke Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Zaza'sıyla, Yörük'üyle bir bütündür. Bizim kardeşlik ve beraberliğe olan inancımız ve kararlılığımız sürdüğü müddetçe bu bütünlüğü bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Mukaddes şehidimize Allah'tan rahmet, geride bıraktığı kederli ailesi ve milletimize başsağlığı dileklerimi yineliyor, şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet dilerken, hepimizin, ülkemizin, tüm milletimizin başı sağ olsun diyor, şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum."

-Vali Karaloğlu-

Vali Münir Karaloğlu da gönüllü olarak Hakkari'nin Yüksekova'ya ilçesinde görev yapan İsmail Öztürkçü'nün, kalleşçe bir saldırı sonucu şehitlik mertebesine ulaştığını ifade etti.

Ülkenin yükselişinden ve bu topraklardaki bin yıllık sarsılmaz kardeşlikten rahatsız olan uluslararası fitne odaklarının ve onların yerli işbirlikçilerinin, ülkenin önünü kesmek ve pranga vurmak için her türlü hileye, desiseye başvurduğunu anlatan Karaloğlu, "Enerjimizi ve sinerjimizi terörde harcamamız için her türlü yola başvuruyorlar. Ama şunu bilsinler ki terörle varabilecekleri hiçbir nokta yoktur. Allah'ın izniyle ülkemiz yükselmeye, yolunda yürümeye devam edecektir. Bu milletin kardeşliği de sonsuza kadar sürecektir" dedi.

Karaloğlu, hainlerin, bu ülkenin gençlerini kandırması ve kullanmasından büyük üzüntü duyduklarını bildirerek, şunları kaydetti:

"Onun için anneler, babalar, öğretmenler, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, hepimiz, gençlerimize daha çok sahip çıkacağız, onlarla daha çok ilgileneceğiz ve gençlerimizi bu hainlerin, bu kalleşlerin eline düşmekten kurtaracağız, koruyacağız. Ailelere, anne ve babalara çağrıda bulunmak istiyorum. Yeter artık bu ülkenin gençleri bir hiç uğruna,uluslararası fitne odaklarının hedefleri uğruna heder olmasın. Bu noktada üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmeliyiz."

Konuşmaların ve Müftü Arvas'ın okuduğu duanın ardından bir süre meslektaşlarının omzunda taşınan Öztürkçü'nün naaşı, tekbir sesleri ile ambulansa bırakıldı.

Daha sonra Boyalar Camisi'ne getirilen şehit polis memuru Öztürkçü'nün cenazesi, kılınan namazdan sonra Akköprü Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Muhabir: Özkan Bilgin - Fahrettin Gök

Yayıncı: Levent Harman - VAN

Kaynak: AA / Güncel

Yüksekova Çağlayan Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar? Son seçim anketi! Bu pazar seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır? Manchester United Sheffield United maçı CANLI izle! 24 Nisan MANU Sheffield United maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Toz taşınımı nedir, ne zaman olacak? Toz taşınımı hangi illerde olacak? Muharrem ayı ne zaman 2024? Aziz Yıldırım aday mı 2024? Taraftarlar Aziz Yıldırım'ın aday olması için binlerce paylaşım yaptı Everton Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Everton Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Everton Liverpool maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Everton Liverpool maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Everton Liverpool maçı CANLI izle! 24 Nisan Everton Liverpool maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title