Haberler

    Şeftali Reçeli Tarifi

    Mevsiminde taze sulu sulu olarak yetişen şeftalilerden şeftali reçeli tarifi hazırlamaya ne dersiniz. Kıvamında pişmiş reçelleri vakumlu kavanozlara koyarak, kışında sıcacık ekmeklerinize şeftali reçeli sürüp damak tadınızı şenlendirebilirsiniz. İşte kahvaltı sofralarınıza yakışacak şeftali reçeli tarifi…

    Şeftali reçeli tarifi güzel kokulu ve enfes lezzette olan bir yaz reçeli tarifidir. Aynı zamanda şeftali reçelinizi vakumlu kavanozlara koyarak kışın da tüketebilirsiniz. Hem yaz kahvaltılarınızı süsleyecek hem de kışın tüketebileceğiniz şeftali reçelini size vermiş olduğumuz tarife uyarak hazırlayabilirsiniz.

    Şeftali yazın en serinletici meyveleri arasında yer almaktadır. Tadı ve kokusu ile büyüleyen şeftali reçeli ile yazın kahvaltı sofralarınızı ve damak tadınızı şenlendirebilirsiniz. Yaz meyveleri arasında en sevilenler arasında yer alan şeftali ile hem serinletici kompostolar hem de reçeller hazırlayabileceksiniz. Birazdan sizlere şeftali reçelinin en kolay tarifini açıklayacağız. İşte pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz şeftali reçeli tarifi.

    Malzemeler

    10 adet şeftali

    Yarım kg şeker

    Şeftali reçeli nasıl yapılır?

    1. adım: 10 büyük bursa şeftalisini yıkayıp soyup bir kaba elma dilimi yada benim gibi küçük şekilde doğrayın aynı kap ölçüsünde üzerine toz şeker ilave edip suyunu bırakıncaya kadar bekletin.

    2. adım: Ocağa alıp üzerinden köpüğünü alarak kaymaya bırakın içinden süzgeç yardımıyla şeftalileri bir kaba alıp suyu kıvam almaya yakın tekrar ilave edin.

    3. adım: Bu işlem şart değil şeftalinin biraz daha sert olması için yumuşak seviyorsanız kalsın almayın.

    4. adım: Suyu kıvam alınca 1 çay kaşığı limon tuzu ilave edip karıştırın. 1-2 dk kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.

    5. adım: Kıvamı soğuduktan sonra ve limon tuzundan sonra daha yoğunlaşır bunu hesaba katmayı unutmayın

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Çay Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title