Haberler

Şefkat-der'den Zincirli Eylem

Konya'da Şefkat-der Hayata Tutunma Evi'nde Kalan Kadınlar, Evlerde Zincirlenerek Tutsak Edilen Mağdur Kadınların Kurtarılması İçin Kendilerini Bodruma Zincirleyerek Eylem Yaptı.

Konya'da Şefkat-Der Hayata Tutunma Evi'nde kalan kadınlar, evlerde zincirlenerek tutsak edilen mağdur kadınların kurtarılması için kendilerini bodruma zincirleyerek eylem yaptı.

Şefkat-Der'e bağlı Hayata Tutunma Evi'nde kalan mağdur kadınlar, töre veya cinsel istismar nedeniyle tutsak edilen ve zincirlenen kadınların kurtarılması için kendilerini bodruma zincirleyerek temsili bir eylem yaptı. Elleri ve ayakları zincirle bağlanan kadınlar, temsili olarak hazırlanan tel örgüyle çevrilmiş bölümde ağızları ve gözlerini bantla kapattı. Şefkat-Der Genel Başkanı Hayrettin Bulan, Türkiye'nin her bölgesinde bu tür olayların yaşandığını ve yaşanmaya devam edeceğini belirterek, "Evler ve işyerlerinde zincirlerle, iplerle bağlanan; evlere adeta hapsedilmiş, izbelere kapatılmış, töre ve şiddet mağduru, cinsel istismara uğramış kadınların kurtarılmasına yönelik böyle bir eylem yapma kararı aldık. Bu tür olaylara maruz kalan kadınların kurtarılması için Türkiye genelinde bir arama kararı çıkarılmalıdır. Eş zamanlı olarak Emniyet Müdürlüğü, jandarma, sosyal uzmanlar, sağlık görevlilerinin katılımıyla 81 ilde birden bu arama gerçekleştirilmelidir. Yapılan genel aramada görülecektir ki, Türkiye'de sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde değil, birçok bölgede evlerin bodrumlarında zincirlenmiş, bağlanmış birçok kadın ve kızın kurtarılması sağlanacaktır. Buradan hükümet ve Cumhuriyet savcılıklarına sesleniyoruz. Lütfen acil olarak Türkiye'de genel bir arama kararı çıkarılsın" dedi.

(MÇ-FM-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title