Haberler

Sefireler "Bahar Çayı"Nda Buluştu

Ankara'da görevli büyükelçilerin eşleri, Kuveyt Büyükelçiliği konutunda düzenlenen "bahar çayı"nda bir araya geldi.

Ankara'da görevli büyükelçilerin eşleri, Kuveyt Büyükelçiliği konutunda düzenlenen "bahar çayı"nda bir araya geldi.

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi'nin eşi Shaike Althaqeb'in ev sahipliğinde düzenlenen "Yabancı Misyon Şef Eşleri (SHOM) Bahar Çayı"na, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın'ın eşi ve Dışişleri Mensupları Eşleri Derneği (DMEDD) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Yalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in eşi Nevin Gökçek ile çok sayıda diplomatik misyon şefinin eşi katıldı.

Büyükelçi eşlerinin büyük bölümünün ülkelerinin geleneksel kıyafetleriyle katıldığı davette, ev sahibi Althaqeb'in tabloları da sergilendi.

Etkinliği ve sergideki eserleri AA muhabirine değerlendiren Althaqeb, "Ankara'ya geleli sadece sekiz ay oldu. Yeni evimin kapılarını bu güzel havada, bu güzel etkinlik için açmaktan mutluluk duyuyorum." dedi.

Afrika, Asya ve ülkesi Kuveyt'ten izler taşıyan tabloları ile ilgili bilgiler aktaran Althaqeb, Türkiye'de yaptığı resimlerin ilham kaynağının tasavvuf olduğunu söyledi. Althaqeb, "Tasavvufu çok seviyorum. Tasavvuf, ruhun, hislerin, müziğin birleşimi. Bizim kültürümüze de çok yakın." diye konuştu.

Elleriyle pişirdiler, bahar çayına getirdiler

Davette, bazı büyükelçi eşlerinin kendi elleriyle hazırladığı ülkelerine özgü yemekler de ikram edildi.

Tayland'ın Ankara Büyükelçisi'nin eşi Usana Churapant, Ankara'daki görevlerine iki ay önce başladıklarını belirtti.

Bahar çayına kendi pişirdiği pirinç krakeri ve yer fıstıklı tavuklu sosunu getiren Churapant, "Sabah atıştırmalığı olarak bu yemekleri seçtim. Tayland, bir tarım ülkesi ve pirincimiz herkesçe bilinir." dedi.

Malezya'nın Ankara Büyükelçisi'nin eşi Norasimah binti Petah da etkinliğe ülkesine özgü hamur yemeği "karikap" ile katıldı.

Petah, "Hamuru hazırladıktan sonra içini patates, tavuk ve köri ile dolduruyoruz." diyerek, kahvaltıda ve çayın yanında tükettikleri "karikap"ın tarifini verdi.

Ekvador'un Ankara Büyükelçisi'nin eşi Paula Betancourt, hindistan cevizli şekerlemelerini davetlilerin beğenisine sundu.

Türkiye'ye 2015'te geldiklerini belirten Betancourt, "Ekvador'da bu tatlı, düğünlerde, doğum günlerinde, tüm özel günlerde mutlaka yapılır. Hindistan cevizi, şeker, süt ve yağın yanı sıra, özel bir duygu da kattığınızda tatlınız hazır olur." dedi.

Sri Lanka'nın Ankara Büyükelçisi Saieema Amza da hazırladığı "wattalappam" adlı baharatlı hindistan cevizli tatlıyı ikram etti.

Hindistan cevizi sütü, palmiye özü şekeri, yumurta ve baharatlardan oluşan geleneksel tatlının, ülkesinde özel günlerde mutlaka ikram edildiğini belirten Amza, Türkiye'de ise en çok iskender ve şiş kebap yemeyi sevdiğini söyledi.

Etkinlik, davetlilere ikram edilen özel kahve ve öğle yemeğinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kuveyt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title