Haberler

Şef Gürer Aykal'a Finlandiya'dan Devlet Nişanı

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü ve Orkestra Şefi Gürer Aykal, 29 Mayıs'ta düzenlenecek törenle Finlandiya Devlet Nişanı ile onurlandırılacak.

Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü ve Orkestra Şefi Gürer Aykal, 29 Mayıs'ta düzenlenecek törenle Finlandiya Devlet Nişanı ile onurlandırılacak. Finlandiya Cumhurbaşkanı Tarja Halonen'in imzası ve onayı ile verilen nişan için Finlandiya Büyükelçisi Maria Serenius'un rezidansında bir tören düzenlenecek. Törende devlet nişanını Şef Gürer Aykal'a, Büyükelçi Maria Serenius takacak. Törende bir de müzik dinletisi gerçekleştirilecek.

Finlandiya Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, Şef Gürer Aykal'ın Finlandiya Devlet Nişanı'na iki ülke arasındaki kültürel işbirliğine sağladığı katkıları nedeniyle layık görüldüğü belirtildi. Fin bestekar Sibelius'un Türk klasik müzikseverlere tanıtımında önemli rol oynayan Aykal'ın, Fin müzikseverlerin de yakından tanıdığı bir isim olduğu belirtilen açıklamada, Aykal'ın 80'li yıllarda Helsinki Senfoni Orkestrasını, geçtiğimiz günlerde ise Mikkeli Senfoni Orkestrasının şefliğini üstlendiği hatırlatıldı.

Finlandiya Devlet Nişanı'nın Finlandiya'nın yurtdışındaki tanıtımında, kültür-sanat ve ekonomi alanlarında katkıda bulunan kişilere verildiği ifade edilirken, söz konusu nişanın 2007'de ise Marmara Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlilerinden Prof.Şermin Alyanak'a takıldığı kaydedildi. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title