Haberler

    Seehofer: 'Konuşma Metni Kabul Edilemez İfadeler İçeriyor'

    ALMANYA Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans Georg Maassen'in önleyici tedbir olarak erken emekliye sevk edildiğini açıkladı.

    ALMANYA Federal İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Anayasayı Koruma Teşkilatı Başkanı Hans Georg Maassen'in önleyici tedbir olarak erken emekliye sevk edildiğini açıkladı. Maassen, görevden alınma kararı Cumhurbaşkanı Frank Walter Steinmeier tarafından onaylanıncaya kadar hizmet dışına alınacak, yerine ise yardımcısı Thomas Haldenwang bakacak. İçişleri Bakanı Seehofer, açığa alma kararına gerekçe olarak da Maassen'in 18 Ekim'de Varşova'daki Avrupa İstihbarat Başkanları Zirvesinde yaptığı veda konuşmasını gösterdi. Seehofer, "Konuşma metni kabul edilemez ifadeler içeriyor" dedi.

    GİZLİ KONUŞMA NASIL SIZDI

    Maassen'in, Varşova'daki konuşmasında hükümet ortağı SPD'lileri 'aşırı sol' olarak nitelediği, kendisini ise siyasi komplo kurbanı olarak gösterdiği ortaya çıktı. Maassen, kamuoyuna sızan ve SPD'yi kastettiği konuşmasında şunları söylüyor; 'Koalisyon hükümetinin içinde sol radikal güçler var ve bu güçler başından itibaren hükümete karşı çıktı. Maassen'in Chemnitz olaylarıyla ilgili konuşmasını fırsat bilen bu güçler medya ve muhalefetle işbirliği yaparak hükümeti devirmek istedi. Kendisini, Almanya'da naif, sol yabancı politikaları eleştiren biri olarak tanıtan Maassen bu güçler arasında sevilmeyen biri.'

    Maassen'in konuşma metni, Alman istihbarat elemanlarına açık olan internet sayfasında yer aldı. Bürolarına cep telefonu ve fotoğraf makinesiyle girmeleri yasak olan istihbarat elemanlarının bu konuşma metnini dışarıya nasıl sızdırdığı ise bilinmiyor.

    SEEHOFER SAHİP ÇIKMIŞTI

    Maassen, uzun süredir siyasi çıkışlarıyla hep gündeme geldi. Aşırı sağcı AfD Başkanını makamına çağırıp istihbaratın olası bir takibinden nasıl kurtulacakları konusunda tavsiyelerde bulunduğu haberleriyle eleştirilen Maassen, ardından Chemnitz'deki olaylar üzerine yaptığı açıklamalarla hükümeti dağılmanın eşiğine getirdi. Başbakan Merkel, Chemnitz'de yabancılara karşı saldırıları 'sürekavı' olarak niteledi, ancak Maassen, video görüntülerine rağmen bir sürekavı yaşanmadığını savunup Başbakan Merkel'e itiraz etti.

    Bunun üzerine Maassen'in görevden alınması tartışmaları başladı. Ancak hükümetin küçük ortağı CSU Lideri ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Maassen'e sahip çıktı. Hükümet ortakları arasında restleşme yaşandı. Sonunda ortaklar Maassen'e İçişleri Bakanlığında danışmanlık görevi verilmesinde uzlaşmaya vardı.

    Yeni istihbarat başkanı atanıncaya kadar görevini devam ettirmesi planlanan Maassen, Avrupa İstihbarat Başkanları Zirvesinde yaptığı veda konuşmasıyla danışmanlık görevi görevine başlayemadan emekliye sevk edildi.

    SIRA BAKANDA

    Şimdi hedefte, tartışmalı istihbarat başkanına daha önce sahip çıkan İçişleri Bakanı Seehofer var. Muhalefet partileri Yeşiller ve Sol Parti, İçişleri Bakanı Seehofer'in de istifa etmesini istedi. Hükümet ortağı SPD gençlik teşkilatı JUSOS Başkanı Kevin Kühnert de bakanı istifaya çağırdı. Seehofer ise görevden alınmasına daha önce karşı çıktığı Maassen'in konuşma metnini okuyunca, insan olarak düş kırıklığına uğradığını söyledi. Maassen'e sadece aşırı sağcı AfD sahip çıktı. Erken emekliye sevk edilen Maassen ise siyasete atılacağı mesajını verdi. Maassen'in yılda 70 bin euro emekli maaşı alması hesap ediliyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Hükümet Almanya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title