Haberler

    Seehofer'e Kendi Partisinden de Baskılar Artıyor

    CSU eski genel başkanı Erwin Huber, bu gelişmelerden sonra Seehofer'in istifasının 'kaçınılmaz' olduğunu söyledi.

    CSU eski genel başkanı Erwin Huber, bu gelişmelerden sonra Seehofer'in istifasının 'kaçınılmaz' olduğunu söyledi. Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder de (CSU) hükümetten çekilmelerinin ve iki kardeş partinin gruplarını ayırmalarının söz konusu olmadığını vurguladı.

    CDU içinde de Seehofer'e tepkiler giderek sertleşiyor. CDU'lu Tarım Bakanı Julia Klöckner, Başbakan Merkel'in Brüksel'de beklenenden daha fazlasını aldığını, şimdi etkisini göstermesini beklemek gerektiğini söyledi. Ekonomi Bakanı Peter Altmaier'in de CDU yönetim kurulu toplantısında "Bir milimetre geri adım atmayalım" dediği kaydedildi. Başbakan Merkel'in kurmaylarıyla toplantıda "Eğer Brüksel'de son oturumda elde ettiğimiz başarıya rağmen sınırdan geri çevirmeleri başlatırsak, ben Avrupa'da artık ortaya çıkamam" diyerek, Seehofer'e mülteci politikasından taviz vermeyeceği kaydedildi.

    KURMAYLARIYLA GELİYOR

    SPD de hükümet içinde iki kardeş partinin kavgayı bir an evvel sonlandırması için baskıyı artırdı. SPD Lideri Andrea Nahles üç parti grup başkanlarını bugün olağanüstü toplantıya çağırdı. Muhalefet partileri de CSU liderini, ülkenin çıkarlarıyla oynamakla suçladı.

    Tüm bu baskılara rağmen Seehofer, bu akşam Berlin'de saat 17.00'de Merkel'le yapacağı toplantıya parti kurmaylarıyla birlikte katılacak. Ancak toplantıda bir uzlaşma zor görünüyor. Bu durumda Seehofer'e istifa etmekten başka seçenek kalmıyor.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Angela Merkel Brüksel Politika Güncel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title