Haberler

Sedep Değerler Meclisi Toplandı

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Değerler Meclisi 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Değerler Meclisi 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

SEDEP kapsamında "Değerler Meclisi" 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk meclis toplantısını gerçekleşti. Öğrenci gözüyle SEDEP'in değerlendirildiği meclis toplantısında, gerçekleştirilen SEDEP uygulama ve faaliyetleri konuşuldu, "Değerler Meclisi" üyelerinin proje hakkındaki görüş ve önerileri alındı. SEDEP Değerler Meclisi, Selçuklu'daki okullardan seçilen okul öğrenci meclisi başkanlarından oluşuyor.

Selçuklu Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen programa Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Okul Meclis Başkanı ve İlçe Temsilcisi Mustafa Semih Altuntaş, SEDEP yürütme kurulu üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

"Geleceğe umutla bakıyoruz"

SEDEP Selçuklu Belediyesi'nin en değerli ve en önemli projesi olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, "SEDEP kapsamında proje paydaşlarımız olan Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yanı sıra öğretmen ve öğrencilerimin özverili gayretleriyle değerler eğitimi noktasında çok yol aldık. Sizler sayesinde geleceğe umutla bakıyoruz" dedi.

Selçuklu Belediyesi'ne değerler eğitimini hayata geçirdiği için teşekkür eden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Yüksek okullardan değerler meclisine seçilen öğrencileri kutladı. Yüksek," Ben gençlerimizin şimdiden seçilebilecek özelliğe sahip olmak gibi çok değerli bir kazanım elde ettiklerinden dolayı hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Onların bu halde bilinçlenmelerini sağlayan öğretmenlerimize ve bir araya gelmelerini sağlayacak şekilde projelendirerek böyle bir organizasyona ana paydaş olarak ev sahipliği yapan Selçuklu Belediyemizi ayrıca tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Öğrencilerimiz memleket meseleleri üzerine konuşuyor"

Konuşmasına Değerler Meclisi'nin yeni öğretim yılındaki ilk oturumunun hayırlı olması temennisinde bulunarak başlayan Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar," Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi kapsamında akademik eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel,bilimsel, sportif ve sanatsal birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. Bu etkinliklerle zaman zaman sosyal sorunlara değiniliyor, toplumsal mesajlar veriliyor ve bir duruş sergileniyor. Bu anlamda bugüne kadar çok özel ve anlamlı çalışmalar gerçekleştirildi ve bugün de o çalışmalardan birinde hep bir aradayız. Bilimsel bir derinliği olması ve eğitsel yönü itibari ile bu çalışma ayrı bir anlam ve güzellik taşıyor. Bu çalışma ile bir yandan demokrasi eğitimi uygulamalı olarak verilirken bir yandan da öğrencilerimizin memleketin meseleleri üzerine seslerini duyurmaları için imkan sağlanmış oluyor" ifadelerini kullandı.

Protokol ve meclis üyelerine seslenen Selçuklu Okul Meclis Başkanı ve İlçe Temsilcisi Mustafa Semih Altuntaş, "SEDEP kapsamında ahlak ve maneviyat düsturları ile önce ailesi ve çevresine sonra daha geniş bir alana etki etmeye mazhar olacak bir gençlik için ihya ve inşa çalışmaları içerisindeyiz. Ben diyen değil biz olacak bir gençlik için hep birlikte mücadele edeceğiz. Eğer bir hedefimiz, bir idealimiz varsa bunun için mücadele ediyor ve cansiperane çalışıyorsak, bilmeliyiz ki hiçbir zaman bir eli yağda bir eli balda insanlar olamayız. Mutlaka önümüze engeller çıkacak, bizi vazgeçirmeye çalışanlar olacak ama hiçbir zaman yılmayacağız ve mücadeleden kaçınmayacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ebrar Alemdar, Kaşgarlı Mahmut Ortaokulu öğrencisi Melih Bora Erbaş, Cemil Meriç İlkokulu öğrencisi İlayda Yiğit ve Uluslararası İmam Hatip Lisesi öğrencisi Abdullah Beşir İncesu oluşan Değerler Meclisi Divan Kurulu üyeleri katılımcılara tanıtıldı. Toplantı Değerler Meclisi üyelerinin görüş ve önerilerinin alınması ve SEDEP sunumu ile devam etti. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Selçuklu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title