Haberler

Seda Beraat Etti!

Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Şarkıcı Seda Sayan'a, Yaptığı Televizyon Programında, "Dini Nikahı Övdüğü ve Çok Eşliliği Desteklediği" Gerekçesiyle Adli Para Cezası Veren Yerel Mahkemenin Kararını Bozdu.

YARGITAY 8. CEZA DAİRESİ, ŞARKICI SEDA SAYAN'A, YAPTIĞI TELEVİZYON PROGRAMINDA, "DİNİ NİKAHI ÖVDÜĞÜ VE ÇOK EŞLİLİĞİ DESTEKLEDİĞİ" GEREKÇESİYLE ADLİ PARA CEZASI VEREN YEREL MAHKEMENİN KARARINI BOZDU.

Hamburg Lurup Anneler ve Kadınlar Derneği Başkanı Zeliha Ak, Cemil İstekli adlı kişiye ikinci eş olmak için Siverek'e gelin giden Gülten Esen'i ekrana çıkaran Sayan'ın, "dini nikahı iyi göstererek ve Gülten Esen'i destekleyerek kanunla suç sayılan dini nikahı ve birden fazla evlenmeyi övdüğü" gerekçesiyle yargılanması istemiyle Şişli Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sayan hakkında, 765 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "suçu ve suçluyu övmek" hükmünü düzenleyen 312/1. maddesi uyarınca, 6 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle dava açıldı.

Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi, yargılama sonunda Sayan'ı, 5237 sayılı TCK'nın 215. maddesinde düzenlenen "suçu ve suçluyu övmekten" 1 ay 6 gün hapis cezasına mahkum etti. Mahkeme, Sayan'ın cezasını 720 YTL adli para cezasına çevirdi.

Seda Sayan'ın kararı temyiz etmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 8. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Sayan'ın aynı televizyon programında konuyla ilgili söylediği diğer sözlerinin beraata yönelik olduğuna işaret eden Daire, Sayan hakkında beraat kararı verilmesi gerektiğine hükmetti.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title