Haberler

Seçimleri 5 Yıldan 4 Yıla İndiren 1. Madde Anayasa Komisyonu'nda Benimsendi

Anayasa değişiklik teklifini görüşen Anayasa Komisyonu'nda milletvekili seçimlerini 5 yıldan 4 yıla indiren 1. madde benimsendi.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin düzenlemenin de içinde yer aldığı anayasa değişiklik teklifi Anayasa Komisyonu'nda ele alınıyor. Yaklaşık 4 saattir devam eden komisyon görüşmelerinde, milletvekilliği seçimlerini 5 yıldan 4 yıla indiren 1. madde kabul edildi. CHP'li milletvekillerinin maddeye ilişkin eleştirilerine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tepki gösterdi. Şahin, "Yaklaşık 4 saattir bu madde tartışılıyor. 'Milletin fertleri birbirine düşer. Rejim sıkıntıya

girer' gibi ifadeler kullanılıyor. Biz burada seçimlerin 5 yıldan 4 yıla indirilmesini görüşüyoruz. Bu değişiklikle nasıl rejim sıkıntıya girer, milletin fertleri birbirine girer? Madde bağlamında konuyu tartışalım. Sizin milletvekili seçimlerinin 5 yıldan 4 yıla indirilmesine bir itirazınız var mı yok mu, bunu söyleyin. Yoksa kabul edin" dedi.

CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AK Parti'lilerin bugüne kadar 5 yıl süre ile seçildiğini ve bunu istikrar unsuru olarak sunduğunu hatırlatarak, bugünkü değişikliğin AK Parti için çelişki olup olmadığını sorması üzerine Şahin, "Biz 5 yıllık süre için seçildik. Millet bizi 5 yıl görevde kalmamız için bu göreve getirdi. Erken gidersek milletin 'takatiniz mı yetmedi, nefesiniz mi tükendi?' sorularına muhatap kalırız" diye cevap verdi. Kılıçdaroğlu'nun, "Bugün nefesiniz tükendi mi?" sorusuna ise Şahin, "Hayır

bizim şuan hiçbir nefes sorunumuz yok. Biz 4 yıl için seçilseydik programımızı da ona göre yapardık. Şuanda 5 yıllık süreye göre yapıyoruz" karşılığını verdi.

(SC-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title