Haberler

Seçimin Kaderini Belirleyecek Taktik

Güncelleme:

AK Parti'den CHP ve BDP'ye özel adaylar

AK Parti, günler süren çalışmanın ardından yerel seçimlerde ve referandumda yaşadığı olumsuzlara karşı bu kez tedbirli davrandı. Erdoğan ve kurmayları, özellikle CHP ve BDP'nin güçlü olduğu kentlere bakanları kaydırdı. Bölgenin sözü geçen isimleri ön sıralardan aday gösterildi.

İZMİR

AK Parti'nin her zaman şansının az olduğu kentlerden biri olan İzmir'de partinin sol kökenli bakanı Ertuğrul Günay ve yine bakan olan Binali Yıldırım ön sıralardan aday gösterildi.

ANTALYA

Başbakan Erdoğan'ı bile isyan ettiren bir sonuçla belediye başkanlığının kaybedildiği, referandumda da 'hayır'dan yana tercih kullanan Antalya'ya, partinin merkez sağa en yakın isimlerinden Savunma Bakanı Vecdi Gönül aday gösterildi.

KARABÜK

AK Parti'nin MHP'ye yerel seçimlerde yenildiği bu ilden partinin önde gelen ismi eski Meclis Başkanı ve Bakan Mehmet Ali Şahin aday gösterildi.

DİYARBAKIR

BDP ile en büyük mücadelenin verildiği kentte yine bölgenin önde gelen isimlerinden Mehdi Eker aday. İkinci sırada ise Galip Ensarioğlu aday gösterildi.

ADANA

AK Parti, hem referandumda yüzde 50'yi bulamadığı hem de belediyeyi MHP'ye kaptırdığı Adana'dan, başbakanın danışmanlarından ve partinin önde gelen ismi Ömer Çelik'i aday gösterdi.

ESKİŞEHİR

Referandumda 'hayır'ın önde çıktığı ve seçimden önce CHP'ye geçen Yılmaz Büyükerşen'in belediye başkanlığı yaptığı kentte Eskişehir'in üniversite çevrelerinde tanınan bir isim aday gösterildi. Başbakan'ın medya ve iletişim stratejistlerinden Nabi Avcı bu kentte yarışacak.

TEKİRDAĞ

CHP'nin AK Parti'yi geride bıraktığı diğer bir kent olan Tekirdağ'da dah önce bu kentten seçilen Tevfik Ziyaeddin Akbulut yine aday.

AYDIN

Hem referandumda hem de yerel seçimlerde kaybedilen kentler arasında olan Aydın'da yine partinin bölgede en aktif vekillerinden Mehmet Erdem aday.

MERSİN

Referandumun 'hayır'cı kenti ve CHP'li belediyenin yönettiği kentte bakan Zafer Çağlayan aday gösterildi.

ORDU

Ak Parti'nin yerel seçimlerde kaybettiği ve son seçimlerde de son anda kazandığı Ordu'dan yine partinin önde gelen isimlerinden İdris Naim Şahin listenin başında yer aldı.

EDİRNE

CHP'nin açık ara önde olduğu kentte AK Parti eski bakanlardan Mehmet Müezzinoğlu'nu aday gösterdi. Edirne de referandumda 'hayır'cı kentti

BATMAN

Yine BDP'nin güçlü olduğu kentlerden biri olan Batman'da partinin bölgedeki en önemli kozlarından biri olan Mehmet Şimşek aday gösterildi. Doğum yerine dönen Şimşek daha önce Gaziantep'ten milletvekili seçilmişti.

ŞANLIURFA

İl yönetimi ile Ahmet Eşref Fakıbaba arasındaki anlaşmazlığın ardından belediyesi kaybedilen ilde Ak Parti bu kez işi şansa bırakmak istemiyor. Bakan Faruk Çelik birinci sıradan aday.

ZONGULDAK

Belediye başkanının CHP'li olduğu bu ilde AK Parti'nin adayı partinin ağır toplarından ve merkez sağ kökenli Köksal Toptan oldu.

MUĞLA

CHP'li bir belediye başkanı tarafından yönetilen kent, referandumda da tercihini AK Parti'den yana kullanmamıştı. Kentte aday olarak eski Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Ali Boğa gösterildi.

SİNOP

Belediye başkanlığının CHP'ye kaptırıldığı ilde eski Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy, aday gösterildi.

ÇANAKKALE

Yerel seçimlerden CHP'nin galip geldiği referandumda hayır görüşünün ağır bastığı kentten yine aynı milletvekili aday: Mehmet Daniş.

HAKKARİ

AK Parti'nin Hakkari'de BDP'ye karşı kozu merkez sağın bölgedeki önemli isimlerinden Mehmet Necip Zeydan. Daha önceki seçimlerde Demokrat Parti'den aday olmuştu.

ISPARTA

MHP'li belediye başkanı tarafından yönetilen kente, yine milletvekili olan babadan ve amcadan Demokrat Partili Süreyya Sadi Bilgiç aday gösterildi.

MANİSA

Bülent Arınç'ın seçim bölgesi olmasına rağmen hem yerel seçimlerde hem de referandum da kaybedilen bir kent olan Manisa'dan bu kez birinci sıradan Hüseyin Tanrıverdi aday gösterildi

SİİRT

Ak Parti'nin milletvekili çıkarabildiği ancak BDP'nin güçlü olduğu Siirt'te iki dönemdir seçilen Afif Demirkan aday gösterildi. Ak Parti yerel seçimlerde belediyeyi BDP'ye kaptırmıştı.

KIRKLARELİ

Hem referandumda kaybedilen hem de yerel seçimlerde CHP'nin geçilemediği kentte AK Parti'nin adayı Şenol Gürşan oldu

BALIKESİR

Referandumda hayır görüşünün ağır bastığı ve MHP'li bir belediye başkanı tarafından yönetilen kentten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur aday gösterildi.

GİRESUN

Yerel seçimlerde CHP'nin kazandığı ilde partinin önde gelenlerinden Nurettin Canikli aday gösterildi.

VAN

BDP'li bir başkan tarafından belediyesi yönetilen Van'dan halen milletvekili olan Burhan Kayatürk yine aday gösterildi. Kayatürk bildiği dillerle dikkati çekiyor: İngilizce, Hintçe, Urduca, Arapça ve Japonca.

KASTAMONU

Yerel seçimlerde AK Parti'nin MHP'ye kaybettiği bu ilden partinin önde gelen isimlerinden Hakkı Köylü aday gösterildi.

ŞIRNAK

AK Parti, Şırnak'ta bölgenin önde gelen isimlerinden bir olan Mehmet Emin Dindar'ı aday gösterdi. Dindar'ın ailesinde önemli Kürt siyasetçiler bulunuyor.

BARTIN

Yerel seçimlerde MHP'nin gerisinde kalınan bu ilde AK Parti'nin adayı Yılmaz Tunç oldu.

GÜMÜŞHANE

Belediye başkanı MHP'li olan ilden Ak Parti Kemalettin Aydın'ı aday gösterdi. Aydın geçen dönem de doğum yeri olan Gümüşhane'den aday gösterilmişti.

OSMANİYE

MHP Lideri Bahçeli'nin memleketi olmasına rağmen 2007 Genel Seçimleri'nde önde olunan Osmaniye'de belediye başkanlığı MHP'ye kaptırılmıştı. AK Parti'nin adayı yine aynı kişi. Belediye seçimlerini kaybeden Suat Önal.

IĞDIR

BDP'li bir belediye başkanının yönettiği kentte AK Parti'nin adayı kentin önde gelen işadamlarından Yaşar Akkuş.

UŞAK

Belediye Başkanı'nın MHP'li olduğu ve referandumda 'hayır'cı olan kentten Devlet Hastanesi eski Başhekimi İsmail Güneş aday gösterildi.

ARTVİN

Yerel seçimlerde CHP kazandı, referandumda da 'hayır' çoğunluktaydı. AK Parti buradan İslami çevrelerin önde gelen isimlerinden İsrail Kışla'yı aday gösterdi.

HATAY

Referandumda 'hayır'ın ağır bastığı kentte, Ak Parti'nin 'ağır abi'lerinden bakan Sadullah Ergin yine birinci sıradan aday.

Kaynak: Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title