Haberler

Seçime Günler Kala Kılıçdaroğlu'ndan Dikkat Çeken Çıkış: YSK'ya Güvenmiyorum

Güncelleme:

Katıldığı canlı yayında 24 Haziran seçimlerine değinen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, YSK ile ilgili sorulan bir soruya, "YSK'ya güvenmiyorum" şeklinde yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fatih Portakal, İsmail Küçükkaya, FOX Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk, Ankara Temsilcisi Sedat Bozkurt ve Ankara Haber Müdürü Tülay Ünal Öçten'in sorularını yanıtladı.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

"MUHARREM İNCE İKTİDARIN DENGESİNİ BOZDU"

Beni hayal kırıklığına uğratan iktidarın projeleri. Fakat gele gele bir kıraathane geldi. Muharrem İnce iktidarın dengesini bozdu.

"HİÇBİR DELEGEYE TELEFON AÇIP BANA OY VER DEMEDİM"

Parti içerisinde demokratım. Bunu büyük bir özgüvenle söyleyebilirim. Genel başkan olduktan sonra ve ondan önce hiçbir delegeye telefon açıp bana oy ver demedim. Bu çok ağır bir şeydir. Bana oy ver demek, 'sen bana güvenmiyorsun, ben sana yalvarıyorum' anlamına geliyor. Bunu ben asla yapmam. Tam tersine her delege özgürce oy kullanır. Partide hiçbir partide olmayan demokrasi var.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN İYİ ANAYASASI OLACAK"

Yapacağımız ilk iş darbe hukukunun bütün düzenlemelerini kaldırmak olacak. Bunlar bizim aynı düzeni kendi çerçevemizde oluşturacağımızı düşünüyor. Biz onu kabul etmiyoruz. Biz Batı tarzında bir demokrasiyi getireceğiz. Anayasa, seçim kanunu tamamını değiştireceğiz. Muharrem İnce, 5 seneyle seçilecek. 5 yıllık bir takvim düzenlemesi kadar doğal bir şey olamaz. Ayrıca İnce şunu da söyledi; 'demokratik parlamenter sisteme geçiş için bir restorasyon sürecine ihtiyaç var ve bu tahmini 2 yıl sürecek.' Bu son derece doğru bir şey. Anayasayı nasıl değiştireceğiz? Bir oldu-bittiyle olmaz. Biz herkesin katkıda bulunacağı bir yeni anayasa yapmak istiyoruz. Bu hiçbir vesayet olmadan yapılan Cumhuriyet tarihinin en iyi anayasası olacak. Onun için bir takvim açıklayacaktır Muharrem İnce.

"BİZİM İŞBİRLİĞİMİZ PARLAMENTO DIŞINDA DA DEVAM EDECEK"

Biz bu ittifakı kurarken ilkelerden yola çıktık. Hangi gerekçeyle ittifak kuracağız? Ve bu ittifakı nelere dayandıracağız? Önce bunun alt yapısı oluşturuldu, sonra bu liderlere sunuldu ve kabul görüp halka sunuldu. Dolayısıyla bu ilkeler gerçekleşinceye kadar bizim işbirliğimiz parlamento içinde de dışında da devam edecek.

"YSK'YA GÜVENMİYORUM"

Fatih Portakal'ın, 'YSK'ya güveniyor musunuz?' şeklinde sorduğu soruya Kılıçdaroğlu, "Hayır güvenmiyorum. Türk bayrağını seçimlerde kullanmak yasak değil mi? Ama bakıyorsunuz reklamlarda kullanılıyor ama YSK buna yasak demiyor" şeklinde yanıt verdi.

"YSK'NIN ALDIĞI KARARLARI ÇOK SERT BİR ŞEKİLDE ELEŞTİRMİŞTİM"

Ben YSK'ya güvenmiyorum. Bunu Sadi Güven'e söylemedim, kendisiyle konuşmadım ama ben onları referandum sürecinde aldıkları karar nedeniyle çok sert bir şekilde eleştirmiştim.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Fatih Portakal Muharrem İnce Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title