Haberler

"Seçim Sürecinde Tarım Sektörü" Masaya Yatırılacak

Ziraat Mühendisleri Odası'nın Düzenlediği "Tarım Haftası 2007" Etkinlikleri Kapsamında Yarın Başlayıp İki Gün Sürecek Olan "Seçim Sürecinde Tarım Sektörü" Sempozyumunda Türk Tarımı Masaya Yatırılacak.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) tarafından düzenlenen "Tarım Haftası 2007" etkinlikleri kapsamında yarın başlayıp iki gün sürecek olan "Seçim Sürecinde Tarım Sektörü" Sempozyumunda Türk tarımı masaya yatırılacak.

Milli Kütüphane'de gerçekleştirilecek sempozyum dışında tarımsal öğretimin başlangıcının 161'inci yılı dolayısıyla 12 Ocak'ta bir kokteyle de yapılacak.

ZMO, düzenlediği "Seçim Sürecinde Tarım Sektörü" Sempozyumuyla Türkiye tarımını mercek altına alacak. Çeşitli dallarda verilecek plaketlerin ardından "Tarım Sektörünün Analizi" başlıklı birinci oturumda ZMO Başkanı Dr. Gökhan Günaydın, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Oğuz Oyan, AKP Adana Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi ve diğer konuşmacılar "2006 Tarım Yılı'nın ve 2007 Bütçesi'ni" tartışacaklar.

TARIMDA YÖNETİM VE SİYAET DEĞERLENDİRİLECEK

Oturum başkanlığını Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nafi Baytorun'un yapacağı "Topraktan Şekere, Tarım Sektöründe Yönetim ve Siyaset" başlıklı ikinci oturumda ise Bursa Barosu Başkanı Asude Şenol "Cargill NBŞ Fabrikasına İlişkin Yasal Süreç", Şeker-İş Başkanı İsa Gök "Şeker Fabrikalarındaki Özelleştirmelerin Analizi", Pankobirlik Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mikdat Çakır ise "Şeker Sektöründeki Gelişmelerin Ekonomik ve Sosyolojik Analizi" konulu birer sunum yapacak.

TARIM VE GIDANIN SOSYOLOJİSİ TARTIŞILACAK

"Tarım ve Gıda Sosyolojisi" konulu üçüncü oturumda sunulacak tebliğlerin başlıkları şöyle:

"'Tarım ve Gıda Sosyolojisinde Devlet: Ulus Devlet'ten Ulusaşırı Devlete mi?', 'Küreselleşme Açısından Besin Rejimlerinde Ulusaşırı Şirketlerin Rolü', 'Küreselleşme Sürecinde Gıda Sanayi ve Tarımda Emek', 'Tarımda Kadın ve Küreselleşme Sürecine Sosyolojik Bir Bakış', 'Gıdada Sermayenin Kültürel Alana Girişi'"

TARIMDAKİ DESTEKLEME VE PAZARLAMA SORUNLARI

"Ziraat Mühendisliği Mesleği'nde Sorunlu Yıllar" konulu dördüncü oturumun ardından yapılacak beşinci oturumda ise "Tarım Sektöründe Destekleme-Pazarlama Sorunları: 2006 Yılına Bakış" başlığıyla gerçekleştirilecek olup, Türkiye'den çeşitli ziraat odalarının başkanları "pamuk, narenciye, fındık ve zeytinyağı" sektörlerinde yaşanlar ele alınacak.

TARIM SEKTÖRÜNDE SİYASETİN BAKIŞI

"Siyasetin Tarım Sektörüne Bakışı" konulu son oturumun başkanlığını Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Taluğ yapacak. Oturumda, CHP, DYP, Anavatan Partisi, SHP, DSP, MHP ve AKP temsilcileri konuya ilişkin birer sunum yapacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title