Haberler

Seçek Yağlı Güreşleri'nde, Edirne Belediyesi Ödülle Döndü

Yunanistan Batı Trakya’da bulunan Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Seçek Yağlı Güreşleri’nde, Kocaeli bölgesi pehlivanlarından Faruk Akkoyun birinci olurken, Edirneli Ahmet Yavuz ikinci, Edirne Belediyesi pehlivanı Soner Toto da üçüncü oldu.

Yunanistan Batı Trakya'da bulunan Seçek Azınlık Eğitim ve Kültür Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Seçek Yağlı Güreşleri'nde, Kocaeli bölgesi pehlivanlarından Faruk Akkoyun birinci olurken, Edirneli Ahmet Yavuz ikinci, Edirne Belediyesi pehlivanı Soner Toto da üçüncü oldu.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Seçek'te güreşe meraklı sporculara belediye olarak profesyonel eğitim anlamında destek vermek istediklerini söyledi.

Her yıl Yunanistan Seçek'te gerçekleştirilen Seçek Yağlı Güreşleri'ne, Batı Trakya halkı yoğun ilgi gösterdi. Seçek Yağlı Güreşleri'nde düzenlenen törende konuşan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Belediyesi olarak Seçek Yağlı Güreşleri'nde bulunmaktan memnuniyet duyduklarını, her yıl bu güreşlere Edirne Belediyesi olarak destek sağladıklarını söyledi. Tanrıkulu, köklü bir tarihi olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni düzenlediklerini, bu kapsamda yöre halkından güreşe meraklı sporculara Belediye olarak eğitim imkanı sunabileceklerini ifade etti. Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın bu konuya önem verdiğini kaydeden Tanrıkulu, "Eğer bize bu yönde bir talep gelirse, yağlı güreşler konusunda eğitim almak isteyenler olursa, Edirne Belediyesi olarak bizler bu arkadaşlarımıza eğitim ve donanım sağlamaya hazırız" dedi.

Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı da konuşmasında, 7 asırdır devam eden Seçek Yağlı Güreşleri'nin önemli olduğunu ve geleneklerin devamı açısından da aynı coşku ile sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Edirne Belediyesi'nin yağlı güreş eğitimi için vermek istediği eğitimin, güreşe meraklı yöre halkı için değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Akıncı, "7 asırdır devam eden bu adeti yaşatmak herkese nasip olmaz. Burada nice kahramanlıklar, nice hatıralar var. Burası hoşgörünün ve kültürümüzün bir uzantısı. Bunu yaşatmak son derece önemlidir. Edirne Belediyesi tarafından verilmek istenen destek ise burada güreşe meraklı gençlerin profesyonel sporculuğa geçişleri anlamında önemlidir" ifadelerini kullandı.

Edirne Belediyesi Kırkpınar Yağlı Güreşleri sorumlusu İbrahim Doğan'ın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Seçek Yağlı Güreşleri'nde çok sayıda Batı Trakya vatandaşı, Edirne Belediye davul-zurna ekibinin nağmeleri ile coştu. Ekibin icra ettiği, söz ve bestesi Beyazıt Sansı'ya ait "Kırkpınar Marşı" büyük ilgi uyandırdı.

Seçek Yağlı Güreşleri sonucunda Kocaeli Bölgesi'nden Faruk Akkoyun, rakibi Ahmet Yavuz'u yenerek başpehlivan oldu. Edirne Belediyesi Pehlivanı Soner Toto da başpehlivanlık kategorisinde üçüncülüğü elde etti. Edirne Belediyesi'nin bazı güreşçileri de Büyük Orta kategorisinde Gökhan Vurcanlı, Küçük Orta kategorisinde Ayhan Aktürk birinci olurken Yiğit Anıl Gider ve Ali Rıza Özkayalar kategorilerinde ikinci, Umut Geleç ve Muzaffer Caner Koşum da kategorilerinde üçüncülük elde etti. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Edirne Belediyesi Ahmet Yavuz Batı Trakya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title