Haberler

Sdü'de Hidroloji Kongresi

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen 7.Ulusal Hidroloji Kongresi başladı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen 7. Ulusal Hidroloji Kongresi başladı.Kongrede havza yönetimi, taşkın hidrolojisi, taşkın zararları, iklim değişikliği ve su kaynaklarına etkileri, su kaynaklarının planlanması işletilmesi ve yönetilmesi ile ilgili konular ele alınıyor.

SDÜ Lütfü Çakmakçı Merkezi'nde düzenlenen ve iki gün sürecek olan kongrenin açılış konuşmalarında ilk sözü SDÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Erol Keskin aldı. Bilgiyi elde etmek kadar onu geliştirmenin, zenginleştirmenin ve paylaşmanın da önem arzettiğini belirten Keskin, "Kongremizin amacı inşaat mühendisliğinin temel alanlarından hidroloji alanında çalışan araştırmacıları bir araya getirerek söz konusu alanlarda bilginin paylaşıldığı ve çözüm yöntemlerinin tartışıldığı ortam hazırlayarak bilime katkıda bulunmak" diye konuştu. Keskin, kongrede 50 adet bildiri yayımlanacağını açıkladı.

SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Hüseyin Akyıldız da insanlık tarihinde toprak, su ve enerjinin büyük unsurlar olduğunu belirterek, "Yakın tarihlere kadar bunlar insanlık içinde savaşlara neden olmuş unsurlar. Bugün endüstrileşmenin ve sibernet devriminin getirdiği problemlerle birlikte çevre sorunları da gittikçe artıyor. En önemli sorunlardan biri su sorunudur. Toprak kirleniyor. Suya karışıyor.Geçtiğimiz günlerde Büyükkabaca beldesine gittik. Gelendost ilçesiyle ilgili bazı şeyler anlatıldı.Buralarda tarımda ilaçlama bol olduğu için bu ilaçlar topraktan yer altı sularına oradan göle karışıyor. Oradan denizlere karışıyor. Endüstrileşmenin getirdiği kirlilik bugün insanlığın karşı karşıya kaldığı en önemli sorundur" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından kongre Avrupa Su Kaynakları Birliği (EWRA) Başkanı Prof. Dr. George Tsakırıs'in 'Sistematik Yaklaşım ile Doğal Afetlerin Kırılganlığı ve Risk' konulu İngilizce sunumu ile devam etti. - ISPARTA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title