Haberler

Scolari: Fatih Terim'e Büyük Değer Veriyoruz

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Yarın Türkiye ile Gruptaki İlk Maçına Çıkacak Olan Portekiz'in Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari, Bütün Oyuncularına Teşekkür Etti.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarın Türkiye ile gruptaki ilk maçına çıkacak olan Portekiz'in Teknik Direktörü Luiz Felipe Scolari, bütün oyuncularına teşekkür etti.

Scolari, maçın yapılacağı Stade De Geneve'de düzenlediği basın toplantısında, tüm Portekizliler'e seslenerek, ''Tıpkı 2000 yılında olduğu gibi kenetlenme zamanıdır'' dedi.

Scolari, Portekiz için başarının yarın en azından bir beraberlik olduğunu belirterek şöyle konuştu:

''Benim bütün oyuncularım ve ben, Fatih Terim'e büyük saygı duyuyoruz. Özellikle onunla çalışan oyuncularım kendisine hayranlık duyuyorlar. Böylesine dünyada hayranlık ve saygı kazanmış bir teknik adamın oyuncuları da başarılı olur. Ama bizim hedefimiz yarın kazanmak. En azından bir beraberlik olacak. Bu şampiyonada Cristiano Ronaldo'ya hem insan olarak, hem de futbolcu olarak çok güveniyorum. Ronaldo zorluklarla başa çıkabilecek bir futbolcudur. Spekülasyonların da performansını etkileyeceğini sanmıyorum.''

Türkiye maçında sahaya çıkacak 11'le ilgili kafasında hiçbir şüphe olmadığını ifade eden Brezilyalı teknik adam, ilk 11'de sürpriz bir futbolcuya yer vermediğini söyledi.

Başarılı teknik adam, 4-3-3 sistemiyle oynamalarının sadece kendilerine başarı getirmediğini, Türkiye'nin de bu sistemle dünya üçüncüsü olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 4-3-3 sistemiyle başarıyı yakaladığını belirten Scolari, ''Çünkü o zaman Türkiye'nin çok fazla bir sorumluluğu yoktu. Bütün yük benim başında olduğum Brezilya'nın omuzlarındaydı. Türkiye, bütün maçlarını daha rahat oynadı. Yarın da yükün yüzde 75'i Portekiz'in üstünde olacak. Daha rahat olacağı için Türkiye'den çok daha fazla performans beklenebilir'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title