Haberler

Schulz'tan "Kadın Komiser" Uyarısı

AP Başkanı Schulz, önerilen kadın üye sayısının bu seviyede kalması halinde Avrupa Parlamentosu’nun AB Komisyonu’na onay vermesinin söz konusu olmayacağı uyarısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Birlik üyesi ülkeler tarafından yeni AB Komisyonu'nda görev almak üzere önerilen kadın aday sayısının azlığına dikkati çekerek, "Kadın aday sayısı şu anki seviyede kalırsa Komisyon, AP'nin çoğunluğunun desteğini alamaz" dedi.

Yeni AB Komisyonu'nda kadın sayısının yüzde 40 seviyesinde olması için çaba gösterdiği bilinen ve bu çerçevede AB ülkelerinden gösterdikleri adylar arasında mutlaka kadınların da olmasını isteyen yeni AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker ise Schulz ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuyu yarın Brüksel'de düzenlenecek AB Zirvesi'nde liderlerle ele alacağını söyledi.

Mevcut AB Komisyonu'nun 28 üyesinden 9'u kadın. Şu ana kadar AB üyesi ülkelerden gelen ya da geleceği tahmin edilen aday isimlerin büyük bölümünün erkek olması ise Juncker'in belirlediği "11 kadın komiser" hedefine ulaşmasının oldukça zor olduğunu gösteriyor.

-Aşırı sağa sert çıkış-

AP Genel Kurulu oturumunda yaptığı konuşmada Fransız aşırı sağcı Ulusal Cephe'nin lideri Marine Le Pen'i eleştiren Juncker, basın toplantısında da sert tavrını sürdürerek, "Derilerinin renkleri, geldikleri yer ve cinsel tercihleri nedeniyle insanları sevmeyen birinin oyunu istemiyorum" dedi.

Juncker, oylamada elde ettiği 422 lehte oydan gayet memnun olduğunu ve bu sayıdan daha fazla insanın kendisi için oy kullandığını hayal edemediğini belirtti.

-Schulz'tan destek-

Juncker'in seçilmesini değerlendiren Schulz, "İş için doğru adam" değerlendirmesinde bulundu. Schulz, Juncker'in seçilmesi konusunda, "Gerçek Avrupa demokrasisinin geliştirilmesi süreci açısından tarihi bir gün" ifadelerini kullandı. - Brüksel

Kaynak: AA / Güncel

Brüksel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title