Haberler

Schengen Bölgesi Genişliyor

AB Adalet ve İçişleri Bakanları, Halen 15 Ülkenin Dahil Olduğu Ortak Vize Uygulanan Schengen Bölgesine 2004 Yılında AB'ye Giren 10 Ülkenin Katılımına Karar Verdi.

AB Adalet ve İçişleri Bakanları, halen 15 ülkenin dahil olduğu ortak vize uygulanan Schengen bölgesine 2004 yılında AB'ye giren 10 ülkenin katılımına karar verdi.

Yeni AB üyelerinin, İngiltere ve İrlanda dışındaki 13 eski AB üyesiyle Norveç ve İzlanda'nın dahil olduğu Schengen sistemine dahil olmaları için gümrüklerde ve sınır güvenliğinde istenilen standartlara sahip olmaları gerekiyor.

AB Adalet ve İçişleri Bakanlarının kararına göre, gerekli kriterleri karşılayan ülkeler önümüzdeki yıl ortak vize sistemine kademeli olarak geçiş yapabilecekler.

Lüksemburg'da 1985 yılında 7 ülkenin imzaladığı bir anlaşmayla oluşturulan ve zamanla genişleyen Schengen bölgesinde, ülkeler arasındaki seyahatlerde vize aranmazken, dışarıdan gelenler için tek bir ülkeden alınacak vize geçerli oluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title