Haberler

Sayın: Üzeyir Garih'i Tanımıyorum

'Ergenekon' Davasının Tutuklu Sanıklarından Doç. Dr. Habip Ümit Sayın, Hakkındaki İddiaları Reddederek, İş Adamı Üzeyir Garih ve Bu Kişiyi Öldürdüğü Gerekçesiyle Hüküm Giyen Yener Yermez'i Tanımadığını Söyledi.

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından Doç. Dr. Habip Ümit Sayın, hakkındaki iddiaları reddederek, iş adamı Üzeyir Garih ve bu kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle hüküm giyen Yener Yermez'i tanımadığını söyledi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü duruşmasında, bir dönem İstanbul Üniversitesi (İÜ) Adli Tıp Enstitüsünde farmakoloji uzmanı olarak görev yaptığı belirtilen Doç. Dr. Sayın savunma yaptı.

Savunmanın tamamlanmasının ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Özese tarafından Sayın'ın hazırlık soruşturmasında alınan ifadeleri okundu.

Özese'nin, hazırlık soruşturmasında verdiği bir ifadede, ''İÜ Adli Tıp Enstitüsünde ele geçen ve iş adamı Üzeyir Garih'in öldürülmesiyle ilgili olan tahkikat evrakını, ismini hatırlamadığı bir basın mensubunun getirerek yazacağı bir kitapla ilgili kendisinden bilgi istediğini söylediğini'' hatırlatması üzerine Sayın, emniyetteki bu ifadesinin doğru olduğunu söyledi.

Sayın, Başkan Özese'nin okuduğu söz konusu ifadeleri, salonda oturduğu sandalyede elini başına koyup zaman zaman gözlerini kapatarak dinlerken, zaman zaman da esnedi. Başkan Özese'nin, okuduğu bölümlerle ilgili ''Doğru mu?'' şeklindeki sorularına da Sayın, ''Doğru'' yanıtını verdi.

Sayın'ın avukatı Mehmet Aytekin, Başkan Özese'nin Sayın'ın emniyetteki ifadesine ilişkin bir bölümü okuduğu sırada söz istedi.

Söz verilen Aytekin, Başkan Özese'ye yönelik, ''Bundan sonra soracağınız soru çıkan CD'ler içindeki konudur'' deyip, bunun davayla ilgili olmadığını belirterek, sorunun tekrarlanmamasını istedi.

Aytekin, daha sonra mahkemenin bir ilki gerçekleştirdiğini ve tüm aşamalardaki ifadeleri okumaya başladığını kaydederek, savcılık ifadesinde geçen ve müvekkilinin Adli Tıp Enstitüsünde görevli iken bir başka kişiyle Hurşit Tolon'a gittiği konusunun yeniden okunup kendisine sorulmasını ve davet üzerine mi yoksa kendisinin mi gittiği konusunun açıklığa kavuşturulmasını talep etti.

Başkan Özese de ifadelerin okunmasının ilk defa gerçekleşen bir konu olmadığını vurgulayarak, emniyet ve savcılık ifadelerinin daha önceden de mahkemede okunduğunu anımsattı.

Özese, ardından Sayın'a daha önceki ifadesinde Hurşit Tolon ile irtibatına ilişkin, ''(1. Ordu Komutanlığı döneminde kendisi zaman zaman beni çağırır, benden üniversiteyle ilgili bilgi alırdı) demişsiniz. Doğru mu?'' diye sordu. Sayın da '' O bizi çağırmadı, biz kendimiz gittik. Bir kez görüştük'' dedi.

Daha sonra avukat Aytekin, yeniden söz alarak müvekkilinin çapraz sorgusunun bir sonraki celseye bırakılmasını talep etti. Bu istemi reddeden Mahkeme Heyeti, Sayın'ın çapraz sorgusuna geçti.

Çapraz sorgu sırasında Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel, Sayın'a, ''Adli Tıp Enstitüsündeki odasında yapılan aramada, iş adamı Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili birçok rapor, yazı ve resimler ele geçirildiğini, bunların bir kısmının dosyada dahi olmadığını'' belirterek, bu konuya açıklık getirmesini istedi.

Sayın da ele geçen rapor, yazı ve resimleri kimin verdiğini net olarak hatırlamadığını söyleyerek, ''Bunların orijinalleri Adli Tıp Kurumunda vardır, getiren kişi Adli Tıp Kurumundan veya dosyadan almıştır. Bunlar otopsi raporlarıydı. Mahkeme dosyasından alınabilir'' dedi.

Bunları kendisine getiren kişinin ismini tam olarak hatırlamadığını tekrarlayan Sayın, ''2.5 yıl falan oldu, Üzeyir Garih cinayetiyle ilgili bir kitap yazıyordu. Kitabında kullanacaktı. Benim ne düşündüğümü sormak istedi'' şeklinde konuştu.

Sayın, farmakoloji uzmanı olduğunu, fakat bunları getiren kişinin kendisini tanıdığı için getirdiğini anlatarak, bu kişinin görüşünü sormak için 1-2 kez telefonla aradığını, ancak kendisinin ilgilenmediğini ve rapor, yazı ve resimlerin iş yerinde kaldığını kaydetti.

Bu kişinin daha sonra kitap yazıp yazmadığını bilmediğini ifade eden Sayın, Yener Yermez ve Üzeyir Garih'i tanımadığını da öne sürdü.

Sayın, 2001 yılının Haziran ayında ABD'den geldiğini belirterek, ''Üzeyir Garih'i tanımıyorum. Yener Yermez'i tanımıyorum, görüşmedim. Bu, basının uydurmasıdır sadece'' diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title