Haberler

Saygun: Avrupa Teröre ve Teröriste Himayeye Son Vermeli

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Türkiye'nin Müttefiki Olan Avrupa Ülkelerinin Uluslararası Kurallara ve Kararlara Uygun Davranarak Bir İnsanlık Suçu Olan Teröre ve Teröristlere Sağladıkları Himaye ve Desteğe Son Vermeleri Çağrısında Bulundu.

Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Türkiye'nin müttefiki olan Avrupa ülkelerinin uluslararası kurallara ve kararlara uygun davranarak bir insanlık suçu olan teröre ve teröristlere sağladıkları himaye ve desteğe son vermeleri çağrısında bulundu.

Orgeneral Saygun, ''Orta Doğu: Belirsizlikler İçindeki Geleceği ve Güvenlik Sorunları'' konulu uluslararası sempozyumun kapanışındaki konuşmasında Orta Doğu'yu etkileyen dış etkenleri değerlendirdi.

Orgeneral Saygun, ''asıl ürkütücü ve bir o kadar endişe verici'' olanın bazı ülkelerde ve gruplarda teröre ve terör faaliyetlerine meşruiyet içinde bakılması olduğunu ve dinin de bu yaklaşıma alet edildiğini söyledi.

Bu ülke ve grupların hasımlarıyla olan muazzam güç orantısızlığını bahane ederek terörü meşru bir direniş silahı olarak gördüklerini belirten Orgeneral Saygun, siyasi amaçlarını gerçekleştirmek için teröre başvurmalarının her şeyden ve herkesten çok yine bu ülke ve gruplara, hatta bütün bölgeye zarar verdiğini, uzun vadede yeni çatışmalara ve bölünmelere yol açmaktan başka bir işe yaramadığını ifade etti.

Orgeneral Saygun sözlerini şöyle sürdürdü:

''Özellikle çoğu ülkesiyle müttefik olduğumuz Avrupa'nın bireysel, ülkesel ve kurumsal olarak başta BM Güvenlik Konseyi kararları olmak üzere uluslararası kurallara, AB ve NATO olarak kendi aldıkları kararlara uygun davranmaları ve bir insanlık suçu olan teröre ve teröristlere sağladıkları himaye ve desteğe son vermeleri çağrısını bu vesileyle bir kere daha tekrarlamak istiyorum. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Türkiye Dışişleri Bakanı'nın konuşma yapacağı bir salona aranmakta olan bir teröristin girmesine imkan sağlayan Avrupa Parlamentosu ilgililerinin bu sorumsuzca davranışını da daha önceki sabıkalarına ilave olarak teröre ve teröristlere sağlanan desteğin somut örneği olarak huzurlarınıza getirmek istiyorum...Medeni dünyanın ortak moral değerlerini savunması ve koruması gereken bu tür kurumların teröristlerin cirit attığı makamlar haline gelmesi üzüntü verici ve düşündürücüdür''

Bazılarının teröristlerle görüşme yapılmasını bir terörle mücadele yöntemi olarak kabul görmesini savunduklarını ifade eden Orgeneral Saygun, bunu kendisinden daha açık bir şekilde ifade eden ABD Başkanı Bush'un İsrail Parlamentosunda yaptığı konuşmadaki sözlerini aktararak Bush'un ''Bazıları sanki dahice bir gerekçeyle onları baştan beri yaptıklarının yanlış olduğu konusunda ikna edebilecekmiş gibi teröristlerle görüşme yapmamızı öneriyorlar. Bu aptalca hayalleri daha önce de duyduk'' dediğini kaydetti.

Saygun, ''Bugün Orta Doğu'nun hemen her köşesinde maalesef dini farklılıkların ana motif ve siyasi özelliklerin bir göstergesi olarak kullanıldığı çatışmalar yaşanmakta, bu kavgayı sürdürenler en büyük zararı İslam dinine verdiklerini idrak edememektedirler'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title