Haberler

Savcıdan Yetkisizlik Kararı

Anafartalar Çarşısı Önündeki Patlamayla İlgili Olarak İstanbul'da Gözaltına Alınarak, Ankara'ya Getirilen 2 Kişi Hakkında Yetkisizlik Kararı Verdi.

Anafartalar Çarşısı önündeki patlamayla ilgili olarak İstanbul'da gözaltına alınarak, Ankara'ya getirilen 2 kişi hakkında yetkisizlik kararı verilerek, bu kişilerin ''sahte pasaport düzenlemek'' suçundan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sorgulanması kararlaştırıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Ankara Adalet Sarayı'na getirilen 2 kişi, soruşturmayı yürüten terör ve organize suçlara bakmakla görevli Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kelkit tarafından sorgulandı.

Savcı Kelkit, saldırıyı gerçekleştiren Güven Akkuş'un ağabeyi G. A. ile Nisan 1998'de Güven Akkuş'a, ağabeyinin oğlu adına sahte pasaport başvurusu yapan ve düzenleyen eski polis memuru H. P. hakkında, yetkisizlik kararı verdi.

Kelkit, bu kişilerin ''sahte pasaport düzenlemek'' suçu nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sorgulanması gerektiğine karar verdi.

G. A. ve H. P, emniyet yetkililerince tekrar İstanbul'a götürülecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title