Haberler

Savaşın Yetim Çocukları 'Barış' İstiyor

SURİYE iç savaşının başlamasının ardından 1 milyonu aşkın çocuk yetim, binlerce kadın ise dul kaldı. Babalarını çatışma, saldırı ya da bombardımanda kaybeden çocuklardan bazıları ise Suriye'nin Türkiye sınırına yakın noktalarında Türk Kızılayı tarafından kurulan yetimhanelerde koruma altına alındı. Kızılay tarafından her türlü ihtiyaçları karşılanan ve bayram öncesi kendilerine getirilen küçük oyuncaklar ile mutlu olan Suriyeli yetimler, ülkelerine biran önce barış ve huzurun gelmesiyle mutluluklarının kalıcı olmasını istiyor.

İç karışıklık ile birlikte milyonlarca insanın yaşamını yitirdiği, evini terk etmek zorunda kaldığı Suriye'de, savaşın faturasını babalarının ölümüyle yetim kalarak ödeyen çocuklara Türk Kızılayı sahip çıkıyor. Türk Kızılayı, babalarını kaybeden 7 bin çocuk ile 2 bin dul kadını Suriye'nin İdlib kentinin Türkiye sınırına yakın bölgelerine kurduğu 12 yetimhanede barındırıyor. Yetimhanelerde her türlü ihtiyaçları karşılanan çocuklar, Kızılay'ın zaman zaman kendilerine gönderdiği hediyeler ile de savaşı unutarak oyunlar oynuyor.

KIZILAY GENEL BAŞKANI ZİYARET ETTİ

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kenan Kınık, İdlib'in Der Hassen bölgesinde kurulu olan ve 284 yetim ve 88 dul kadının barındığı Zemzem Yetimhanesi'ni ziyaret etti. Beraberinde getirdiği oyuncakları dağıtan Kınık'ın hediyeleri ile mutlu olan çocuklar, Kızılay ve Türkiye'ye teşekkür etti. Aldıkları oyuncaklar ile yüzleri gülen savaşta babalarını, dedelerini, ağabey ve amcalarını kaybetmiş olan çocuklar, tek isteklerinin biran önce ülkelerine huzur ve barışın gelmesi olduğunu ifade etti.

Yetimhanede tüm ihtiyaçlarının karşılandığını aynı zamanda eğitimlerini aldıklarını dile getiren çocukların mutluluğuna ortak olan Kızılay Genel Başkanı Kenan Kınık ise Suriye iç savaşıyla birlikte 1 milyonu aşkın çocuğun yetim kaldığını söyledi. Yetimlerin büyük bölümünün koruma altında olmadığına dikkat çeken Kınık şöyle konuştu:

"Mesela sınırı geçerek Avrupa'ya giden çocuklardan 10 bininin nerede olduğu bilinmiyor. Biz Kızılay olarak İdlib bölgesinde kurduğumuz 12 yetimhanede 7 bin yetim ve 2 bin dul kadına düzenli gıda, giysi, hijyen, eğitim, barınma ve koruma imkanı sağlıyoruz. İdlib'de 400 düzensiz kampta 700 bin insan yaşıyor ve bu kamplarda da maalesef çok sayıda yetim var. Biz elimizden geldiğince dul, yetim, yaşlı, kimsesiz ve engellileri koruma altına almaya çalışıyoruz."

İFTARDA DA UNUTULMUYORLAR

Türk Kızılayı tarafından Suriye'nin Suriye'nin İdlib kentinde kurulan 4 çadır kentte yaşayan 12 bin kişiye de Ramazan nedeniyle düzenli olarak iftar ve sahur yemeği dağıtılıyor. Kızılay Genel Başkanı Kenan Kınık, 1600 kişinin yaşadığı Halep Düzce Şevkat Çadır Kentinde Suriyeli ihtiyaç sahiplerine hem iftariyelik dağıttı, hem de beraber iftar açtı.

Suriye savaşının yedinci yılına girildiğini ve 11 milyonu aşkın insanın evini terk etmek zorunda kaldığını ve Türk Kızılayı'nın ihtiyaç sahiplerine her zaman destek verdiğini dile getiren Kerem Kınık şunları söyledi:

"Şu anda 4 milyon insan Azez ve İdlib bölgesinde Türkiye sınırına yakın noktada barınıyor. İdlib bölgesinde bulunan 400 civarındaki kampta 700 bin insan yaşıyor ve bunlar yardıma muhtaçlar. Kızılay olarak biz bu insanları hayata tutundurmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar insani yardım anlamında Suriye'ye 40 bin TIR insani yardım gönderdik. Yine bu süreçte 250 bin ton un AFAD ve Toprak Mahsulleri Ofisi iş birliğiyle buraya ulaştırıldı. Ancak 4.5 milyona yakın insanın her gün bu yardımlara ihtiyacı var."

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, Astana ve ateşkes dönemiyle birlikte İdlib bölgesinin çatışmasızlık alanı ilan edilmesiyle normalleşme sürecine girildiğini ifade etti. Kınık, hayatın daha da normalleşmesi için İdlib bölgesinde kalıcı konut inşasına başladıklarını dile getirerek, "Şu anda İdlib bölgesinde bin konutun inşasına başlandı. Burada hayatın normalleşmesiyle insanları evlerine, belki Türkiye'dekilerin de ülkelerine dönmelerine yardımcı olmaya çalışacağız" dedi. - Suriye

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılay Suriye Kınık İdlib Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title