Haberler

Savaş Suçu Belgelerle Kanıtlanan Suriye Nasıl Etkilenecek?

Güncelleme:

Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne üye olmadığı için hakkında dava açılamayan Suriye'ye dava açma kararını BM verecek.

CNN International ve Guardian'ın elde ettiği, Anadolu Ajansı'nın da yayınladığı " Suriye'de savaş suçları" belgeleri akıllara "Şimdi ne olacak?" sorusunu getirdi.

TOP BM GÜVENLİK KONSEYİ'NDE

Suriye Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) üye değil, dolayısıyla mahkemenin Suriye hakkında bir dava açabilmesi ancak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararıyla mümkün olabilir.

##5568347##

MOSKAVA YİNE ŞAM'IN YANINDA MI YER ALACAK?

Bu noktada devreye Rusya giriyor. Güvenlik Konseyi'nde veto yetkisi bulunan Moskova, bu yetkiyi yaklaşık üç yıldır devam eden savaş boyunca hep Şam'ın yararına olacak şekilde kullandı. Bu nedenle Konsey'den Suriye'nin UCM'ye gönderilmesi yönünde bir karar çıkması olası görünmüyor.

3 HUKUKÇUNUN ONAYI YETERLİ

Hürriyet'in haberine göre, bugün ya da gelecekte bir dava olasılığı halinde ise üç hukukçunun onayından geçen belgelerin "suçlayıcı kanıt" olarak değerlendirilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Uluslararası Ceza Mahkemesi Anadolu Ajansı Suriye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (57)

KALENDERzynp_kpln29@hotmail.com:

UTAN CHP UTAN BU SENİN ESERİN

69
18
yanıtYanıtla
candanmuzocandan@hotmail.com:

yahu CHP liler iki çift lafta ESAD a söylesenize gezi olaylarında 5. 6 kişi öldü kıyameti kopardınız esad canisi 1000.000 denfazla insan öldürdü haala gıkınız çıkmıyor bilhassa kılıçtar oğlunun

68
15
yanıtYanıtla
levent dursunlevent_dursun@hotmail.de:

o bes alti kiside dikta icin öldü o ölen cocuklarin annesi hergün agliyor vicdansiz satilmis,,esad denilen adamla kanka olan seninkiydi ama cehaletin dibini görmüs makarnadan beyni nisasta dolmus siz akp li oynaklar devenin dikeni siniz,,

yanıt0
yanıt0
CANDANmuzocandan@hotmail.com:

levent ok diktaiçin öldüler yani esad dikta değilmi hani siz diktaya karşıydınız ama siz gidip dikta esada destek verircesine utanmadan ziyaret edip resim çektirdiniz ayıp ayıp bikarar verin diktatörlere karşımısınız değilmisiniz ha untma sizde makarna dağıtıyorsunuz hemde CHP amblemli yetmiyor 600 tl para vericem diyorsunuz yetmiyor bedava internt vericem diyorsunuz anlaşılan 2 gbinternete chpye oyvericen ama vermezler inanma

yanıt0
yanıt0
talhakar@hotmail.com:

Zihniyet ayni Chp zihniyeti muslumanlara azmi iskence yaptilar 2001 e kadar tayib sandikla geldi dikdator ama esad dikdator deyil ulkesini koruyor diyolar bu beyinyoksullari Allahim esat ve bunun gibilerin kisa zamanda belalarini ver.

yanıt0
yanıt0
erolerolbuyukburc_23@hotmail.com:

bu işler senin başbakanın gibi sadece konuşmakla olmyor..aslanım...icraaat varmı icraat yürek varmı yürek...sen sadecelaf ebeliği yapıyosun..

yanıt0
yanıt0
GEL BE MEHDİefendim_1963@hotmail.com:

ESED KILIÇTAROĞLUNUN VE ABDULLATİF ŞENERİN DİN KARDEŞLERİ.YAZIKLAR OLSUN BU CEMAATİN SAVCILARINA TIRLALARLA İHH LA UĞRAŞSINLAR.ALLAH BUNUN İNTİKAMINI ALIR.HİÇ BİR MAZLUMUN GÖZYAŞI YERDE KALMAZ

67
7
yanıtYanıtla
HIDIRsahit@windowslive.com:

BİZİM YAPMAMIZ GEREKEN , SURİYEDE CAN KAYBINI SIFIRA İNDİRMEK. TÜRKİYE BU İŞİ KOLAYLIKLA YAPABİLECEKKEN, HAİN AKP YÖNETİMİ YÜZÜNDEN ŞUANDA SÖZ SÖYLEYECEK ORDUSU BİLE YOK. AKP BU KONUDA SADECE TARAF OLABİLİR. YÖNETİCİ DEĞİL. SURİYEDE CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANDIKTAN SONRA ESAD IN VE MUHALİFİ AKP NİN , SUÇLARINA AYRI AYRI BAKILIR.

11
60
yanıtYanıtla
huzurosmanner20@hotmail.com:

hıdır aklın budur

yanıt0
yanıt0
dfgaymericsaro@yahoo.fr:

akp ye karsi cikanlar basiniza akp kadar tas dussun

39
17
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title