Haberler

Savaş Mağduru Iraklı Çocuklara Yardım Eli

Irak'ta Şiddet Tüm Hızıyla Sürerken, Saldırılarda Birinci Derecede Yakınlarını Kaybeden Savaş Mağduru Çocuklara Bağdat'ta Düzenlenen Bir Etkinlikte Çeşitli Hediyeler Dağıtıldı.

Irak'ta şiddet tüm hızıyla sürerken, saldırılarda birinci derecede yakınlarını kaybeden savaş mağduru çocuklara Bağdat'ta düzenlenen bir etkinlikte çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Yetimhanede kalan ve anne ve babasını bombalı saldırılar ile savaşta kaybeden çocuklara çeşitli hediyeler verilerek gönülleri alındı. Bağdat'ta yakınlarını kaybeden çocukların eğitim gördüğü bir okulda Iraklı bir hayır kurumu tarafından gerçekleştirilen etkinlikle, defter, kitap ve çeşitli hediye verilen çocukların oldukça mutlu oldukları gözlendi. İşgalin başladığı 2003 yılından bu yana ülkede 5 milyon yetim ve öksüz çocuk bulunuyor.

Irak Eğitim Bakanlığı Vilayet Müfettişi Haydar El Salim, Bağdat Milli Eğitim Müdürü Şefik El Mehdi ile Caferi İnsani Yardım Örgütü temsilcisi Haydar El Abed'in yanı sıra çok sayıda davetlinin katıldığı etkinlikte, zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Hediyeleri tek tek dağıtan Irak Eğitim Bakanlığı Vilayet Müfettişi Haydar El Salim, sivil ve resmi hangi kurum ve kuruluş olursa olsun kimsesiz kalan çocukların elinden tutması gerektiğini söyledi. Hükümete, her yetime bir maaş bağlanması yönünde öneride bulunduklarını anlatan El Selim, bunun için büyük çaba gösterdiklerini belirtti.

İl Milli Eğitim Müdürü Şefik El Mehdi de, savaş mağduru çocuklara yapılan yardımların çok önemli olduğunu ifade ederek, "Okuma yazma öğreterek bu çocuklara yardım ettiğimizi düşünüyorum. Bu bizim için önemli bir görev. İnancımıza ve dinimize göre; bu çocuklara bir harf öğretmek bile büyük bir sevap. Herkesin bu çocuklara yardım eli uzatması gerekir" diye konuştu.

Caferi İnsani Yardım Örgütü Temsilcisi Haydar El Abed ise, Irak'ta savaşın başlamasıyla birlikte artarak devam eden şiddet olaylarında çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğini belirterek bu olaylar nedeniyle 5 milyon Iraklı çocuğun yetim ve öksüz kaldığına vurgu yaptı. Hz. Muhammed'in de öksüz olduğunu hatırlatan El Abed, sözlerine şöyle devam etti: "Kendisi öksüz kalan Peygamberimiz bile 'öksüz ve yetim çocuklara yardım yapılması büyük bir sevaptır' demiş. Bizim dinimiz böyle emrediyor."

Yapılan yardımların insani açıdan çok büyük önem taşıdığını anlatan Haydar El Abed, bu yardımların süreceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kız ve erkek öğrencilerin çalıp söylediği şarkıları dinleyen davetliler, hediyelerin dağıtılmasının ardından yetim ve öksüz çocukların düzenlediği resim sergisini gezdi.

(SK-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title