Haberler

Savaş Karşıtları Taksim'de Yürüyüş Yaptı

İstanbul - (dha)- İsrail'in Lübnan'a Saldırmasını Protesto Eden Çeşitli Siyasi Parti, Sivil Toplum Kuruluşu (stk) Ve Sendikalardan Oluşan Savaş Karşıtı Platform Üyeleri, Taksim Meydanı'ndan Galatasaray'a Kadar Yürüdü.

İSTANBUL - (DHA)- İsrail`in Lübnan`a saldırmasını protesto eden çeşitli siyasi parti, sivil toplum kuruluşu (STK) ve sendikalardan oluşan savaş karşıtı platform üyeleri, Taksim Meydanı`ndan Galatasaray`a kadar yürüdü.

Taksim Meydanı`nda toplanan yaklaşık 400 kişilik grup, ellerinde ABD ve İsrail karşıtı dövizler ve Lübnan bayraklarıyla slogan atarak Galatasaray`a kadar yürüdü. Burada grup adına açıklama yapan KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Yunus Öztürk, ¨ABD, Ortadoğu`nun sınırlarını yeniden çizmek için İsrail`i maşa olarak kullanıyor. Emperyalist devletler, egemenliklerini hissettirmek, rollerini oynayabilmek için Ortadoğu`yu sürekli gerilim ve savaş halinde tutuyorlar. BM de Lübnan`da yaşananların suç ortağı oldu. Barış gücü adı altında bize sunulan `işgal gücü`nde Türkiye`nin de yer alması isteniyor. Bu nedenle AKP Hükümeti Lübnan`a asker göndermeyi planlamaya başlamıştır. Lübnan`a asker gönderilmesine karşıyız. Bunu açıkça ifade ediyoruz¨ diye konuştu. Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title