Haberler

Savaş: "DTP Çoktan Kapatılmalıydı"

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, 'Anayasamızın 68. ve 69. Maddeleri ve Siyasi Partiler Yasası Gereğince Özetle Bölücülük Yapan Partiler Mutlak Şekilde Kapatılır. Şimdiye Kadar DTP Hakkında Çoktan Bu İşlemin Yapılması Lazımdı' Dedi.

Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, ''Anayasamızın 68. ve 69. maddeleri ve Siyasi Partiler Yasası gereğince özetle bölücülük yapan partiler mutlak şekilde kapatılır. Şimdiye kadar DTP hakkında çoktan bu işlemin yapılması lazımdı'' dedi.

Uludağ Üniversitesince düzenlenen ''Atatürk ve Cumhuriyet Haftası'' kapsamında ''Atatürk Milliyetçiliği ve Laiklik'' konulu konferans vermek için geldiği Bursa'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Savaş, DTP ile ilgili soru üzerine, ''Türkiye Cumhuriyeti'nde yasaların, Anayasanın giderek uygulanamaz hale getirildiğini'' savundu.

Siyasi partilerin, Anayasanın hayata geçmesiyle görevli olan kurumların üzerlerine düşeni yapmadıklarını, Anayasa ve Siyasi Partiler Yasası'nı partiler için uygulamamayı, demokratik olmanın bir ölçüsü olarak kabul ettiklerini öne süren Savaş, şöyle devam etti:

''Anayasamızın 68. ve 69. maddeleri ve Siyasi Partiler Yasası gereğince, özetle bölücülük yapan partiler mutlak şekilde kapatılır. Şimdiye kadar DTP hakkında çoktan bu işlemin yapılması lazımdı... Oysa ki dünyanın hiçbir yerinde bu tip partilerin yaşatılmasına izin verilmez. En son olay İspanya'da yaşandı. Yaklaşık bir ay önce Batasuna Partisi'nin 23 üyesi birden tutuklandı. Gerekçeler arasında terör örgütünü kınamama var. Avrupa Birliğini teşkil eden ülkelerin hiçbiri anayasasını doğru dürüst uyguladığı için İspanya'yı eleştirmiyor. Fakat biz bunca ileri giden ve açıkça bölücülük yapan hatta eylemli olarak terör örgütüne yardım ve yataklık yapan kişiler ve belediye başkanı hakkında hiçbir işlem yapmamaktayız. Bir ülkede yasa, Anayasa uygulanamaz hale gelirse o ülkede devlet hakimiyetini kaybetmiş demektir. Başka bir deyişle o devlet hukuk devleti olmaktan çıkmış demektir. Bunun sonuçları çok acıdır. Geç kalmış olunsa da bu kişiler ve partiler hakkında gereği yapılmazsa Türkiye Cumhuriyeti'nin emperyalist devletlerin isteği doğrultusunda parçalanması kaçınılmazdır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title