Haberler

Saü Sosyoloji Bölümünden Kentlilik Bilinci Seminerleri

Sakarya Üniversitesi (Saü) Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Musa Taşdelen, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şan ve Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör, İstanbul Pendik Belediyesi ile Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Katkılarıyla, Pendik İlçesine Bağlı 14 İlk ve Orta Öğretim Kurumunda "Kentlilik Bilinci" Konulu Bir Dizi Seminer Verdi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyoloji Bölümü Öğretim üyeleri Prof. Dr. Musa Taşdelen, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kemal Şan ve Yrd. Doç. Dr. Fethi Güngör, İstanbul Pendik Belediyesi ile Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla, Pendik ilçesine bağlı 14 ilk ve orta öğretim kurumunda “Kentlilik Bilinci” konulu bir dizi seminer verdi.

SAÜ Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri, 24 Şubat'ta başlayan ve 7 Nisan'da son bulacak seminerlerde, kentlilik bilincinin önemine işaret ederek, bunun ancak büyük çabalar sonunda yakalanabilecek zorlu bir süreç olduğunu vurguladı.

Kentlilik bilincinin, yaşadığı kentle bütünleşmeyi başarmış yurttaşlar topluluğunu gerekli kıldığını ifade eden Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri, bunun da ancak aidiyet bilinci gelişmiş, yaşadığı kenti kendi mekanı olarak gören, sadece göç ettiği illere, ilçelere değil, o kentin bir mahallesine dahi kendisini bağlı sayan ve o yerin tarihi değerlerine sahip çıkan bir bilinçle tesis etmenin mümkün olacağını dile getirdi.

Öğretim Üyelerinin yine seminerler kapsamında ele aldığı ve kentlilik bilincinin önemli bileşenlerinden biri olan “Kent Kültürüne Uygun Davranış Kalıplarının Oluşturulması” konusuna ilişkin açıklamaları da okullarda ilgiyle izlendi.

Kentlilik bilinci projesi kapsamında düzenlenen seminerler 7 Nisan'da Pendik 700. Yıl İlköğretim Okulu'nda yapılacak kapanışla son bulacak.

(ŞK-AK)

30.03.2007 15:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title