Haberler

Satso Mart Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Neşet Peker başkanlığında meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

SATSO TV'den de canlı olarak yayınlanan Mart Ayı Meclis toplantısında Yoklama ve gündem maddelerinin oylanmasının ardından 1122 nolu Meclis oturumuna ait tutanak görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Şubat ayı Kat'i Mizan ve ekleri ile Bütçe İzleme Raporu Hesap İnceleme Komisyonu Başkanı Melih Kaykayoğlu tarafından okunmasının ardından oylanarak, meclis üyeleri tarafından tasdik edildi. SATSO Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda konuşan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orhan Yılgenci, "Mart ayında SATSO Ailesi'nden vefat edenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyor, sağlık problemi yaşayanlara da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dünyanın birçok bölgesinde terör sorunu bir gerçek olarak karşımıza çıkmıştır. Bu sorundan en çok etkilenen ülke olarak güçlü duruşumuzu sürdüreceğimize inanıyor; hayatını kaybeden tüm şehitlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni andık; şehitlerimizi yad ettik. Vatanımız için canlarını ve kanlarını feda eden şehit ve gazilerimizi şükranla anıyorum. Mart ayında önemli çalışmalarımız oldu. Aybaşında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Milletvekilimiz Ayhan Sefer Üstün'ü misafir ettik. Özellikle otomotiv sektöründeki gelişmeleri değerlendirirken, yerli üretimlerde şehrimizin üs olması için gerçekleştirdiğimiz çalışmalara destek veren Üstün'e teşekkür ediyoruz" dedi.

"ŞUBAT AYI İHRACATIMIZ 148 MİLYON"

SATSO'nun şubat ayı ihracatının 148 milyon olduğunu söyleyen Yılgenci, "Aybaşında Şubat ihracatı açıklandı. İnşallah bu hafta sonuna kadar Mart ihracatı açıklanacak. Olumsuz birçok gelişmeye rağmen Şubat ihracatı bizleri memnun etti. 148 milyon 600 bin dolarlık ihracatımız var. Ocak ayına göre yüzde 20'lik bir artış gördük. İhracatın artması için birçok çalışma yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Dikkatler de üzerimizde. ABD İstanbul Başkonsolosu Charles Hunter Odamızı ziyaret etti. Sn. Meclis Başkanımızla birlikte misafir ettik. Sakarya'ya ilgi gün geçtikçe daha da artıyor. İş dünyası olarak bu ilgiyi yönlendirmek istiyoruz. Nisan ayı sonunda Almanya'da fuar seyahatimiz olacak. Yine bugün Odamızda Ekonomi Bakanlığı, TOBB ortaklığı ve bizim katkımızla Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri gerçekleşti. Ekonomimizin kalkınması için ihracat çok önemlidir. İhracata dayalı büyüme modelini destekliyoruz. Daha iyi seviyelerde olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"2. EL OTO GALERİCİLERİ SİTESİ GELİYOR"

Sakarya'ya ikinci el oto galericiler sitesinin geldiğini de belirten Yılgenci, "Şehrimizin sosyal ve ekonomik anlamda daha iyi noktalarda olması için SATSO olarak projeler ürettik, şehrin dinamiklerinin de destekleriyle başarılı çalışmalara imza attık. Şehrimiz sadece sanayide değil, ticarette, tarımda ve turizmde çok büyük potansiyele de sahip. Şimdi sanayide olduğu gibi ticarette de önemli bir çalışmaya Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle imza atıyoruz. SATSO Hizmet Binamızın karşısında, 96 hizmet dükkanıyla, büyük bir otoparkı ve açık oto pazarı ile örnek gösterilecek, modern bir Organize Ticaret Bölgesi (OTB) olacak 2. El Oto Galericileri Sitesi için çalışma başlattık. Şehir merkezinde otomobil ticareti olmayacak. Bu alanda faaliyet gösteren firmalar, üyelerimiz bu gelişmeye en yüksek katkıyı verecektir buna inanıyorum. Organize Ticaret Bölgeleri ticarete de bir disiplin getirecektir. Bu çalışmamızda da derneğimiz var, yapı kooperatifini kurduk. İşletmecilerle istişareler yapılmaya devam ediliyor. Ay sonuna kadar talep toplama sürüyor. Hızlı bir şekilde sonuçlandırmak hedefindeyiz. Sakarya'mıza hayırlı olsun. İnşallah inşaat malzemecileri sitesi için de çalışmalarımızı tamamlayalım istiyoruz. Bu konudaki gayretlerimiz de devam ediyor" şeklinde konuştu.

"ZİRVE SONUÇLARIYLA YOL HARİTAMIZI BELİRLEDİK"

Ekonomi Zirvesinin notlarından da bahseden Yılgenci, "Konuşmamı tamamlamadan önce Ekonomi Zirvemizde bizlerle olan tüm dostlarımıza buradan bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz. Birlik ve beraberliğin nasıl olduğunu, istişareye neden önem verdiğimizi gösterdiğimizi düşünüyorum. Sn. Valimize, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Bakan Yardımcımıza, Rektörümüze ve iş dünyamıza katkıları için çok teşekkür ediyoruz. Önemli bir çalışma yaptık. Şehrimizin SWOT analizinde güçlü ve zayıf yönleri ile fırsat ve tehditlerini hep birlikte değerlendirdik, geliştirme önerilerini konuştuk. Sonuç raporunu kamuoyu ile de paylaştık. Paylaştık artık bitti demiyoruz. Rapor bizim başucumuzda duracak, çalışma defterimiz olacak ve yol haritamızı belirleyecek. İş dünyası olarak nerelerde eksiğiz ve neler yapabiliriz, bunun peşinde olacak, çalışmalarımızı bu sorumlulukla şekillendireceğiz. Yönetim Kurulu Başkanımızın otomotivdeki ısrarını tüm şehir biliyor ve destek veriyor, teşekkür ediyoruz. İşte o gayreti ve direnci, SWOT Analizi sonuçları doğrultusunda artırarak devam ettireceğiz. Ticaret, turizm ve tarımda aslında neler eksik ortaya hep birlikte çıkardık. İnşallah eksiklikleri yine hep birlikte tamamlayacağız" ifadelerini kullandı.

Dilek ve Temenniler Bölümünde kürsüye gelen Meclis Üyesi Adem Bilgen ise Sakarya Ekonomi Zirvesi ile ilgili teşekkürlerini sunarak çalışmanın oldukça verimli olduğunu dile getirdi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayhan Sefer Üstün Çanakkale Zaferi AK Parti Sakarya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title