Haberler

Satso'da "Mimari Projelerin Tanıtımı" Yapıldı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SATSO ve esnaf işbirliğiyle yeni bir dönüşüm çalışması başlatılıyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SATSO ve esnaf işbirliğiyle yeni bir dönüşüm çalışması başlatılıyor.

S.S. Sakarya Oto Galericileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi tarafından 2. El Oto Galericileri Sitesi çalışmaları kapsamında "Mimari projelerin tanıtımı" toplantısı Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ali Coşkun Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanı A. Akgün Altuğ ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu başta olmak üzere, Kooperatif Başkanı Hakan Sahip ve dernek üyesi proje ortağı çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan S.S. Sakarya Oto Galericileri Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi Başkanı Hakan Sahip, 2. El Oto Galericiler Sitesi'nin oluşturulması konusunda çalışmaların yoğun olarak devam ettiğini ve belli bir noktaya gelindiğini belirterek, "Projemizin bu aşamaya gelmesinde çok önemli katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu'na ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Mahmut Kösemusul'a çok teşekkür ediyoruz. Bize inandılar, destek oldular. Galericiler Sitesi'nin kurulması ile ilgili üç mimari proje üzerinde yoğunlaştı. Bunlardan bir tanesini hep birlikte seçeceğiz. Çalışmamızın hayırlı olmasını diliyorum" dedi. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ise "Büyükşehir Belediyemizle birlikte ortak akıl ve ortak vizyonda çalışarak örnek kümelenme projesini daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün burada bulunan esnaf arkadaşlarımızla projenin ayrıntılarını netleştireceğiz" diye konuştu.

Hem işlevi hem mimarisi anlamında örnek bir çalışma olacağına inandıkları projede hızla yol aldıklarını belirten Başkan Kösemusul, "Sakarya'da otomobil ticareti yapan esnafımızla her fırsatta bir araya gelerek istişare ortamında kararlar aldık. Galericiler Sitemiz, hem kentimiz hem de bölgemiz için her yönüyle örnek gösterilecek bir çalışma olacaktır. Modern bir çalışmayı inşallah tecrübeli işletmecilerimizle hep beraber istişare ederek onların tavsiyeleri ve hassasiyetiyle modern bir eseri Sakarya'mıza kazandıracağız" şeklinde konuştu. Sanayi ve ticarette en doğru yöntemin kümelenme olduğunu vurgulayan Başkan Mahmut Kösemusul, sanayide OSB'ler, ticarette ise Organize Ticaret Bölgeleri oluşturarak şehirde ciddi bir dönüşümü başlattıklarını belirtti. Kösemusul, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu dönüşüm çalışmalarımıza yol göstererek büyük destek veriyor, çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da "Bu şehir hepimizin" diyerek başladığı konuşmasında, "Yaşadığımız kentte yanlışlara karşı, doğrulara sahip çıkarsak başarılı oluruz. Her zaman yöneticiler tek başına bir şeyler yapamaz. Birlikte yaparsak anlamlı olur, değerli ve kalıcı olur" dedi. Yapılan sektörel çalışmalarda ilgili her kesimin görüşünü alarak hareket ettiklerinin altını çizen Başkan Toçoğlu, "Sakarya'mız için gayret gösteren işletmelerimizin de çağın şartlarına uygun olarak ticari yaşamını güncellemeleri gerektiğini savunuyoruz. İç İşleri Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda şehir merkezlerinde bu ve benzeri sektörlerde olduğu gibi otomobil ticareti yapılmayacak. Bu amaçla yeni bölgemizde bir arada, tertipli, düzenli bir 2. El Oto Galericiler Sitesi'ni inşallah başarı ile tamamlayacağız. SATSO Yönetim Kurulu Başkanımız Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanımız Akgün Altuğ'un katkılarıyla bu bölge sektörümüze kazandırıldı. Yaptığımız işin gayretimize değmesi gerekiyor, günü kurtarmak için iş yapmamalıyız. 2. El Galericiler Sitesi'nin sadece işlevsel olarak değil mimari açıdan da çağın gereklerine hitap etmesi önemli. Büyükşehir Belediyesi olarak gereken desteği vereceğiz" ifadelerini kullandı. Mimar Ömer Yılmazer üç farklı mimari proje sunumu hazırladıklarını belirterek proje detayları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Organik Tasarım, Kırıklı Tasarım ve Altıgen (Petek) Tasarım olarak üç farklı mimari proje üzerinde yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirterek farklı konseptlerde hazırlanan içerikler konusunda bilgi verdi. Mimar Yılmazer, "Üç projemizde de içerik olarak aynı kriterler mevcuttur. Şöyle ki; toplam 30 bin metrekare alan üzerinde; her biri yaklaşık tahmini 127 metrekare olacak ofisler olacak. Asma kat planı uygulanacak. Asma katla birlikte 120-130 metrekare arasında değişen her bir galeriye ait toplam 12 araçlık kapasiteli alan olacak. 9 araç açık 3 araç kapalı alan otoparkı olacak şekilde dizayn edildi. Genel Merkez binası, noter, banka, sosyal alan, restoranlar, açık oto pazarı, özel otopark alanı ile tüm ihtiyaçlara karşılık verecek nitelikte planlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Mimar Yılmazer'in sunumunun ardından "Bir Şehrin Gelecek Tarihine Dokunuş" temalı mimari projelerin tanıtım videosu izlendi. Proje ortağı galericilerin soru cevap bölümünün ardından yeterince istişare edildikten sonra mimari 3 proje arasından Altıgen (petek)tasarım olarak dizayn edilen çalışma katılımcılar tarafından oy birliği ile seçildi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mahmut Kösemusul Zeki Toçoğlu Ali Coşkun Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title