Haberler

Satrançta Dünya 3.'LÜĞÜ Doğa Okulları'nın

Güncelleme:

Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda Doğa Okulları Öğrencisi Şevval Doğan dünya 3.'lüğünü kazandı

Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası'nda Satranç Milli Takımı sporcusu Şevval Doğan, 17 yaş kızlar kategorisinde dünya 3.'sü oldu.

Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Bulgaristan, Fransa, Almanya, Çin, İsrail, Slovenya ve Hindistan'ın da aralarında yer aldığı 28 ülkeden güçlü sporcuların yarıştığı şampiyona, 2-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi. 60'ı ünvanlı 500 sporcunun katıldığı şampiyona, heyecanlı anların yaşandığı çekişmeli final turuyla sona erdi.
Şampiyonada Doğa Okulları öğrencileri, Şevval Doğan ve CM (Candidate Master) Taha Özkan gösterdikleri performanslarıyla göz doldurdu.

Kızlarda 17 yaş kategorisinde, Rusya'dan Aleksandra Dimitrova birinci, Agniya Arbynova ikinci olurken, Şevval Doğan da üçüncülüğü kazandı.

Doğa okulları satranç bölüm başkanı Beyhan Somalı, güçlü rakipler ile yarışan öğrencileri ve 17 yaş genel kategorisinde turnuvayı üstün başarı tamamlayan Şevval Doğan'ı kutlayarak başarılarının devamını diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Azerbaycan Ukrayna Rusya Soçi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title