Haberler

Satranç Olimpiyatları'nda Türkiye'yi Çankaya Temsil Edecek

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (GESK) satranç takımı oyuncuları, Makedonya’da düzenlenecek Satranç Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil edecek Milli Takım’a seçildi.

Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü (GESK) satranç takımı oyuncuları, Makedonya'da düzenlenecek Satranç Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek Milli Takım'a seçildi.

Beş kişilik Milli Takım'a üç sporcu vermenin haklı gururunu yaşayan Çankaya GESK, olimpiyatlardan da en iyi sonuçla dönmeyi hedefliyor. Geçen yıl hem bireysel dalda şampiyonluk madalyaları kazanan hem de takım halinde Türkiye Görme Engelliler Satranç Şampiyonu olan Çankaya Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü satranç takımı, 18-28 Haziran tarihlerinde Makedonya'da yapılacak Satranç Olimpiyatları'na gidecek Milli Takım'ın belkemiğini oluşturuyor. Çankaya GESK, Makedonya'nın Ohrid kentinde düzenlenecek olimpiyatlarda yarışacak beş kişilik Milli Takım'a üç sporcu vermenin gururunu yaşıyor.

2016- 2017 sezonunda değişik kategorilerden ilk beşe giren sporcuların seçildiği Milli Takım'da Çankaya GESK formasıyla geçen yıl Türkiye birincisi olan Ünal Dönmez ve ikinci olan Mümin Aksu'nun yanı sıra genel kategoride beşinci olan Şefik Karaköseli de yer alacak.

Türkiye'yi Satranç Olimpiyatları'nda temsil etmek üzere Milli Takım'a seçilen Çankaya GESK sporcularıyla gurur duyduklarını söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de, "Kulüpleri bünyesindeki her branşta kazandıkları başarılar göğsümüzü kabartan ve milli takımların vazgeçilmezi haline gelen sporcularımızın bu turnuvadan da madalyalarla dönerek hem ülkemizin hem Çankaya'mızın gururu olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Çankaya Belediyesi olarak geçen hafta amatör spor kulüpleriyle buluşarak malzeme yardımı yaptıklarını hatırlatan Taşdelen, "Amatör sporların gelişmesi, engelli sporcuların spor yoluyla sosyal hayata katılmasını sağlamak için elimizden gelen tüm desteği veriyoruz. Çabalarımız ve desteklerimiz artarak sürecek" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Çankaya Belediyesi Alper Taşdelen Makedonya Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title